NieuwsNieuws 2021/2022

Zaterdag 30 april 2022

JO15-5 (om 11.00 uur tegen GOZ) en JO15-4 (om 13.15 tegen Spirit) omlijsten het programmaatje van deze zaterdag.
Van GOZ is het wel eens leuk om te melden dat het staat voor Gemengd Oranje Zwart. Het gemengde slaat dan niet op het samenvoegen van de clubkleuren, maar op het samenvoegen van de voetballers uit Westmaas en Mijnsheerenland.
Van Spirit is ook een aardig weetje te vertellen. Spirit ontstond uit een jeugdvereniging met een bal. I.p.v. ermee te korfballen, wat aanvankelijk in de bedoeling lag, schopte de jeugd er liever tegen aan. En zo werd een voetbalclub geboren.

Blikvanger(s) van de dag
JO15-1
bestrijdt AFC in de kwartfinale van het bekertoernooi, waardoor beide overgebleven amateurclubs onderling gaan uitmaken wie zich in de halve finale mag meten met de resterende bvo’s. Zo’n spektakel als afgelopen dinsdag in de Champions League is wat teveel gevraagd, maar voor spanning en goed voetbal staan beide jeugdopleidingen garant.

JO17-1 treft in JVOZ een opponent die net als wij hun laatste wedstrijd met 1-3 verloren. Gezien de tegenstander (sc Feyenoord) kunnen de Zeeuwen nog op begrip rekenen. De nederlaag van Spartaan’20 tegen DSO kwam teleurstellender over, want in de najaarscompetitie was nog 2x van deze ploeg gewonnen. Goed getraind op de verbeterpunten, mannen?

Het volledige programma van 30 april staat elders op de website
11.15 JO15-1 – AFC JO15-1 (Beker; Kwartfinale)
13.30 JO17-1 – JVOZ JO17-1 (Divisie 4 B; Voorjaar)

Zaterdag allen veel succes en vooral veel plezier.