Geacht (toekomstig) lid,

Spartaan’20 is een vereniging die volledig draait door de inzet van onze vele vrijwilligers en daar zijn we als club enorm trots op!

Naast het betalen van contributie is er dus meer nodig om lid te zijn van onze vereniging. Zoals bij vrijwel elke vereniging, hebben ook wij voortdurend behoefte aan vrijwilligers, dat wil zeggen leden en ouders die allemaal een stukje van het vrijwilligerswerk doen en zo meehelpen om de vereniging te kunnen laten draaien. Vrijwilligers zijn er nooit genoeg.

Als hulp bij het invullen van de vrijwilligersbehoefte, is daarom de regeling van de ‘actieve-ouderbijdrage’ ingesteld voor de jeugdteams tot en met de O13.

Actieve-Ouderbijdrage (O8 t/m O13)

Voor de ouders van de jeugdteams tot en met de O13 geldt dat vrijwilligerswerk wel verplicht is.
Wij noemen dit de ‘actieve-ouderbijdrage’.

Deze actieve-ouderbijdrage is niet afkoopbaar. Voor de invulling van deze actieve ouderbijdrage heeft u de keuze uit kantinediensten, trainer of leider (indien geschikt bevonden door Spartaan’20) of scheidsrechter/vlagger (indien geschikt bevonden door Spartaan’20). Voor de kantinediensten verwachten wij dat u minimaal 1 keer in de 5 á 6 weken een weekenddienst van 3 á 4 uur vervult. Scheidrechters en/of vlaggers worden minimaal 2 keer per maand ingedeeld. Per team zijn er maximaal twee scheidsrechters / vlaggers.

Met deze aanpak willen wij de ouderparticipatie en het vrijwilligerswerk stimuleren en eenieder het besef meegeven dat dit helpt de vereniging sterker te maken in zijn functioneren. Daar heeft ieder lid belang bij. En daarnaast: Vrijwilligerswerk is ook gewoon leuk! Je leert mensen in de vereniging beter kennen en helpt ons de plek waar uw kind sport veilig, prettig en gezellig te houden en vaak nodigt dat uit om nog meer te gaan doen voor jouw club! We hopen dan ook dat u na de periode van de actieve-ouderbijdrage actief blijft als vrijwilliger voor Spartaan’20.

Meer informatie over de actieve-ouderbijdrage wordt altijd gegeven in het informatiegesprek bij de aanmelding voor lidmaatschap.

Indien er nog vragen zijn dan kunt u terecht bij de vrijwilligerscommissie.
Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 06-19910200 of u kunt mailen naar vrijwilliger@spartaan20.nl.