RKSV Spartaan’20 is opgericht in 1920 om jongens in de katholieke gemeenschap in Rotterdam-Zuid sport en ontspanning te bieden. 100 jaar later zijn de tijden natuurlijk veranderd, zijn we een vereniging waar iedereen terecht moet kunnen, maar is het doel van onze vereniging nog altijd hetzelfde: vanuit gezamenlijk gedragen normen, waarden en gedragsregels willen we onze leden de gelegenheid bieden om de voetbalsport op een goede en prettige manier uit te oefenen. Natuurlijk willen we met de prestaties zoals iedereen steeds hogerop. Maar toch is dat niet het allerbelangrijkste in de vereniging. Spelplezier, sámen bezig zijn in de vereniging zowel binnen als buiten het veld. Dát staat voorop voor al die honderden leden en vrijwilligers, of je nu veel talent hebt of wat minder kunt voetballen.

Het eerste elftal speelde de laatste decennia bijna altijd op het niveau van de tweede klasse. Na dertig jaar volgde in 2017 door het behaalde kampioenschap eindelijk weer de stap omhoog en speelt Spartaan’20 1 sindsdien weer in de eerste klasse van het zondagvoetbal. Een goede mix van jong en ouder en natuurlijk veel eigen kweek, want ‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’ is het gezegde en daar staan wij ook voor!

De jeugdafdeling is al vele jaren het uithangbord, de buitenwereld praat er vaak met bewondering over en daar zijn we trots op. Daar doen we ook veel aan: opleiding van jeugdleiders en trainers uit eigen gelederen is mede de basis van succes. Alle hoogste jeugdteams spelen op een hoog niveau in de diverse landelijke divisies, met grote namen van Betaald voetbal organisaties als tegenstanders. Maar ook de opleiding en begeleiding van de lager spelende teams krijgt alle aandacht.

Spartaan’20 is in 100 jaar uitgegroeid tot een sterke organisatie, waarin het vele werk wordt gedaan door bijna alleen maar vrijwilligers. MĂ©t elkaar maken de vrijwilligers de club tot een fijne plek om vele uren per week er te zijn, voor het voetbal en voor andere activiteiten!

We zijn ook een vereniging die zijn maatschappelijke functie wil uitdragen. Honderden kinderen moeten er de hele week terecht kunnen voor hun sport en werken graag samen met scholen en andere instellingen om de banden met omliggende wijken te versterken. En ook andere activiteiten zijn welkom op ons sportcomplex, van schoolsportdagen tot en met de bridgeclub op maandagmiddag. En, sinds 2012 is ook Fitness The Jim op ons complex gevestigd. Intussen duizenden bewoners op Zuid hebben de weg hier naartoe gevonden. Je kunt het allebei doen, voetbal en fitness, maar voor ouders is het misschien een idee om als het kind gaat voetballen zelf op dat moment ook iets aan sport te doen; bij ons kan dat ‘om de hoek’. Een sportaccommodatie mag mĂ©Ă©r bieden, dat is waar wij óók voor staan.

Wilt u meer weten over Spartaan’20, over de historie, over de organisatie, over de programma’s en prestaties van onze teams: kijk verder op deze site of vraag naar de juiste mensen als u langskomt!

Wij wensen iedereen steeds een prettig verblijf op ons sportpark.

Spartaan’20 is sinds 2018 een Rotterdamse SPORTPLUS-vereniging