f7PernisZaterdagochtend 12 december 7 uur, matchday! De boys van Spartaan 20 F7 spelen uit tegen het altijd lastige vv Pernis F1. 8 uur verzamelen op de Oldegaarde en uit alles blijkt dat de jongens er zin in hebben, er wordt al spontaan wat ingelopen op het hoofdveld. Helaas is het team niet helemaal compleet en missen we Troy vandaag in de verdediging. Gelukkig is Jim ook in staat om deze positie te bekleden.

Kwart voor 9 staan de jongens op het veld en na de warming up, waarbij de fans van de tegenstander al wat zenuwachting beginnen te worden bij het zien van de discipline die de boys van Spartaan ten toonstellen, fluit de scheidsrechter af voor de aftrap.

Het tempo ligt direct enorm hoog en er wordt over en weer sterk gecombineerd met af en toe ook wat onnodig balverlies. Beide teams creëren kansen maar tot scoren komt het de eerste helft niet, ondanks dat zowel Thomas als Jay er dicht bij zaten.
De jongens gaan de rust in met een gelijke stand van 0-0 en worden daar flink toegesproken door de coach en assistent coach (wie van Errol en Rinesh welke rol vervult blijft een groot mysterie?!?).

De peptalk lijkt in ieder geval gewerkt te hebben want een paar minuten na de aftrap van de 2e helft scoort Jay uit de rechterhoek cross voor de keeper en een handjevol verdedigers langs. Door een afleidende manoeuvre van Bryce heeft de tegenstander het nakijken en is de ‘Spartaan beer’ los.

Nog geen paar minuten later scoort ook Marcus met een gigantische afstands-poeier uit de rechter flank over de keeper heen in de kruising en loopt Spartaan uit naar 0-2.
De tegenstander laat het er niet bij zitten en zet een tandje bij om met man en vrouw de aansluiting te vinden. In de 10e minuut wordt de inzet beloond eveneens met een strak afstand schot vanuit de linkerhoek waarbij de verder zeer sterk keepende Ömer niet meer aan de bal kan komen.

De boys van Spartaan voelen de hete adem van de tegenstander in de nek en ook zij zetten een tandje bij wat resulteert in een prachtig uitgespeelde aanval waarbij de bal van voet tot voet gaat. Vanuit achterin het veld geeft Krishna de bal naar voren, waarbij Liano via Bryce jay weet te vinden, die hem vervolgens via een steekpass aan de vrijgelopen Marcus doorgeeft. Marcus houdt vervolgens zijn hoofd koel en legt de bal beheerst naast de keeper in het doel.

Met nog slechts enkele minuten resterende speeltijd weet vv Pernis dat deze wedstrijd als verloren mag worden beschouwd en al snel komt het verlossende eindsignaal. Einduitslag: 1-3 in het voordeel van Spartaan 20.

Met nog 1 wedstrijd te gaan voor de winterstop staat Spartaan 20 F7 er sterk voor met nog alle kansen om na de winterstop de felbegeerde 1ste plek te veroveren.