NieuwsNieuws 2021/2022

Hoewel de weergoden niet echt meewerkten, werd het voor Spartaan’20-1 een mooi slot van het seizoen. Vele Spartanen kwamen naar de Oldegaarde om het historische feit van de laatste wedstrijd in de zondagcompetitie mee te beleven.

De regen kwam aanvankelijk met bakken uit de lucht en dat hield velen in de gezellig volle kantine om van daaruit de wedstrijd te bekijken. In de eerste helft hadden ze eigenlijk geen ongelijk, want het spel was niet al te best en er werd weinig gecreëerd. Het eerste gevaarlijke schot van Spartaanse kant was in de 18e minuut, toen Raul Kertodikromo vanaf 35 meter aanlegde en de bal net over de kruising zag gaan. VUC ontwikkelde daarna een licht veldoverwicht en dat leidde in de 31e minuut tot de 0-1, toen de Spartaan-verdediging slecht wegwerkte en Kubilay van Oosten de bal makkelijk kon binnenschieten. De rust leek met deze stand aan te breken, maar het was de mee opgekomen rechtsachter Sany Ayeva die in de 45e minuut met een prachtige kopbal in de bovenhoek voor 1-1 zorgde.

Na rust zochten wat meer toeschouwers de tribune en de buitenlucht op, alsof men had aangevoeld dat er meer te beleven zou zijn. Dat bleek! Spartaan’20 trok de wedstrijd volledig naar zich toe. Al na een minuut had de 2-1 kunnen vallen, maar ging de lob van Aroen Orie nog net naast. Na tien minuten wel de voorsprong, toen Shelton Wijngaarde de strafschop zuiver in schoot die was toegekend wegens een overtreding op O’brean Cronie. De 3-1 volgde in de 64e minuut, toen Diego Liefden een prima actie vanaf rechts afrondde met een uitstekende voorzet en Xavier Akinrinbola slechts tegen de bal aan hoefde te lopen.

VUC kwam er niet meer aan te pas, de kansen voor Spartaan’20 regen zich aaneen. Eerst raakte Diego Liefden nog de paal en schoot Xavier Akinrinbola te wild naast, maar met nog tien minuten op de klok zorgde O’brean Cronie met ‘buitenkantje rechts’ prachtig voor de 4-1.

Hierna was het tijd voor twee applauswissels. De 35-jarige VUC-doelman Steven Verstraten speelde zijn laatste wedstrijd en werd naar de kant gehaald. Shelton Wijngaarde, vaak Spartaanse uitblinker dit seizoen, speelde zijn (voorlopig?) laatste wedstrijd aan de Oldegaarde en trainer Omar Khan liet hem onder luid applaus afscheid nemen.

Spartaan’20 was nog niet klaar met de wedstrijd: Diego Liefden zorgde voor de 5-1 en Sidney Groenewegen maakte het halve dozijn vol. Met deze 6-1 werd een goed seizoen afgesloten. Als de kleine inzinking in maart/april achterwege was gebleven, had er beslist nog meer in gezeten dan de overigens nu ook mooie vijfde plaats in de eindstand.

Ook pupil van de week Emin Music, kampioen geworden met zijn team JO11-10, had genoten van de wedstrijd en mocht na afloop zijn contract tekenen.

Er zullen wat spelersmutaties zijn, maar wij hopen dat een groot deel van de mooie groep het goede gevoel van dit seizoen vasthoudt en er straks ook in de zaterdag 1e klasse voor zorgt dat we onder leiding van technisch duo Omar Khan en Jerrol Neral serieus gaan meedoen!