F7 overklast directe concurrent VFC F8

Vandaag stond de topper tegen VFC F8 op het programma. Van onderschatting was geen sprake omdat eerder in het seizoen met 3-1 in eigen huis van hen was verloren. 20160131F7 2We wisten dat VFC F8 een fysiek sterk team is dat ook leuk kan voetballen. De wedstrijd werd om 10:45 gespeeld en ondanks de kou, regen en harde wind hebben onze Spartanen toch een dijk van een wedstrijd op de mat gelegd. Tijdens de wedstrijd werd duidelijk dat het trainen op overspelen, het beschermen van de bal en het aangaan van duels zijn vruchten heeft afgeworpen. Onze jongens waren niet onder de indruk van de doorgaans grotere spelers van VFC en gingen stevig de duels aan.

Onze Spartanen konden elkaar goed vinden en door goed combinatiespel werd al snel de 0-1 gemaakt door Marcus die vandaag drie keer scoorde, een echte hattrick. Maar ook de voor de tegenstander ongrijpbare Jim speelde goed en scoorde 2 keer. Jay heeft nog 2 goede kansen gehad om de score nog verder op te laten lopen maar was wat ongelukkig in de afronding. Na een voorzet van Jim kreeg ook Liano een goede kans om te scoren, helaas stond Liano’s vizier niet op scherp en kon de blauwharige keeper van VFC deze kans keren. De tegenstander had ook zijn handen vol aan de regelmatig opkomende Krishna die op snelheid lastig af te stoppen was voor de spelers van VFC.

De verdedigers stonden vandaag hun mannetje. Troy speelde sterk. Samen met Liano, Krisha,Thomas en Bryce zorgde hij ervoor dat VFC niet gevaarlijk kon worden voor de goal. De spaarzame schoten op het Spartaanse doel werden gekeerd door de goed keepende Omer. De uitslag, 0-5, was zeker verdiend! F7 heeft de tegenstander vandaag overklast door goed combinatievoetbal en sterk verdedigen. Wat een teamprestatie!

Door de overwinning op VFC zijn onze mannen naar de 1e positie op de ranglijst geklommen. Volgende week zaterdag staat er weer een topwedstrijd op het programma – tegen Oude Maas F3 – en zullen de jongens weer vol aan de bak moeten.

Maar als ze zo spelen als vandaag hebben wij er alle vertrouwen in!

20160131F7 3