Het bezoek aan het virtueel en na vandaag ook daadwerkelijk op de laatste plaats staande sv Wateringsveld GONA bleek allerminst een ‘makkie’. Nogal knullig werd de tegenstander aan een 1-0 voorsprong geholpen. Na een uitermate slechte eerste helft herpakte de Spartaan-equipe zich na de pauze en dat leidde tot de uiteindelijk dikverdiende 1-3 zege.

Zoals gezegd, de Spartanen maakten zich het voor rust onnodig moeilijk. Een aanvankelijk nog flitsende start bracht in de 5e minuut Soufian Charraoui vrij voor de doelman, maar tot ontzetting van iedereen schoof hij de bal naast de paal. Hij had bovendien nog kunnen kiezen voor het afleggen op de er nog beter voor staande Ersin Akdag, maar helaas… Ook de volgende kans was voor ons, maar Moussa Jigar gaf net niet de juiste richting aan zijn kopbal uit de prima voorzet van Luigino Paesch.

De domper na een kwartier aan de andere kant: Delano Ignatia verzuimde de op de achterlijn stil liggende bal weg te trappen, liet een tegenstander de bal nog voor tikken en in de scrimmage die volgde, werkte Delano zijn opponent tegen de grond. Kadir Narsen schoot namens de gastheren de strafschop binnen: 1-0. Hierna zakte het Spartaanse niveau bedroevend, hoewel er nog wel schoten vielen te noteren van Enes Ozturk, Soufian Charraoui, Swendly Albertus en Ersin Akdag. Het miste allemaal de juiste richting. Net voor rust mochten we van geluk spreken dat er geen tweede tegentreffer viel, toen Kadir Narsen zomaar vrij op Giovanni de Man af mocht maar te zwak mikte.

Na de thee liet onze ploeg zien waarom ze terecht bovenaan staat. Het onderlinge gemopper was ineens verleden tijd en in hoog tempo werd de tegenstander ver teruggedrongen op eigen helft en nauwelijks lucht meer geboden. Toch stond de Wateringse verdediging aanvankelijk goed en hield hun doelman Ozgun Arslan lange tijd prima stand.

Soufian Charraoui mikte tweemaal op de keeper, Ersin Akdag zag zijn geplaatste schot tot corner verwerkt en ook kopballen van Soufian werden door de doelman goed verwerkt. De na rust prima invallende A-junior Juthlen Castillo leek wel de gelijkmaker binnen te brengen maar ook nu lag de doelman op de juiste plek.

Net toen de Spartaan-supporters begonnen te wanhopen, kroonden Luigino Paesch en invaller-pinchhitter Mustafa Dogan zich samen tot ‘men of the match’. Met nog twintig minuten op de klok zette eerstgenoemde voor en was de tweede er bij de tweede paal op tijd bij om de gelijkmaker binnen te tikken. En tien minuten later bijna hetzelfde scenario: Luigino Paesch liep diepgaand zijn tegenstander eruit en bood Mustafa Dogan de gelegenheid de 1-2 aan te tekenen. Het moet gezegd, aan de goal hing wel een flinke buitenspel-lucht; maar het was ook een zekere vorm van gerechtigheid aangezien Mustafa net ervoor tot tweemaal toe ten onrechte werd afgevlagd en -gefloten.

sv WateringseVeld GONA was kapot gespeeld maar liet nog eenmaal van zich horen. Een schot van enige afstand raakte nog de bovenkant van de lat boven Giovanni de Man, die verder niet meer echt in gevaar kwam. In blessuretijd maakt Ersin Akdag aan alle onzekerheid een einde. Hij kapte zich fraai vrij en krulde de bal in de bovenhoek: 1-3.

Een cruciale en beslissende fase breekt aan: in drie weken liefst vier thuisbeurten! Dinsdagavond 21/2 a.s. wordt het restant van 18 minuten uitgespeeld tegen Kocatepe (stand 3-1), de drie zondagen erna komen achtereenvolgens BMT, HVV en Antibarbari op bezoek. Als dit allemaal goed verloopt, mogen we hopelijk een feest gaan voorbereiden!