NieuwsNieuws 2021/2022

Spartaan’20 1 is op weg naar een mooi slot van het seizoen: voor de vierde opeenvolgende keer werd gewonnen, ditmaal op het vrij sfeerloze complex van sc ’t Zand in Tilburg, waar meer in de kantine werd meegeleefd met Willem-II dan langs het veld met de plaatselijke trots.

Op een ‘mat’ die meer weg had van een droge steppe dan van een voetbalveld, waar overigens de gastheren niets aan konden doen wegens de droogte en het sproeiverbod in Brabant, waren de Spartanen 90 minuten de betere ploeg. Het duurde tot de 20e minuut voordat de 0-1 viel. Uit een strakke voorzet van Xavier Akinrinbola knalde Diego Liefden de bal in het net. Hierna volgden diverse grote kansen om de score op te voeren, maar eerst liepen O’brean Cronie en Jazzley van Heyningen elkaar in de weg om binnen te koppen en even later werd een prima volley van Xavier Akinrinbola ook prima verwerkt door Rick van Etten, de doelman van sc ’t Zand.

Ook na de pauze was er het overwicht van de Spartanen en ook het betere spel. In de 47e minuut was O’brean Cronie al dichtbij de tweede treffer, maar aarzelde hij te veel. Een prachtig schot van Talib Azaroiali werd over de lat getikt door de Tilburgse doelman. In de 64e minuut dan toch de 0-2: Diego Liefden legde de bal slim voor de voeten van Jazzley van Heyningen en die schoot prima binnen. Jazzley was in dezelfde minuut na balverlies bijna verantwoordelijk voor een snelle aansluitingstreffer, maar het Tilburgse schot spatte uiteen op de lat. De 1-2 viel even later toch, Rob Keuken was de Tilburgse maker.

De Spartanen wilden absoluut met de drie punten naar huis in de bus en bleven gaan voor een extra treffer. Die kwam er in de 84e minuut. Goed werk van invaller Angelo Semil bracht de bal bij O’brean Cronie, die fraai, snoeihard de 1-3 tegen de touwen joeg.

Nog drie wedstrijden te gaan en de mannen zijn van plan zo maximaal mogelijk te eindigen op de ranglijst. Volgende week thuis tegen titelkandidaat sv Den Hoorn.