NieuwsNieuws 2021/2022

In ons boek 100 jaar Spartaan’20 staan alle oud-Spartanen benoemd die momenteel als professional actief zijn in ons land en in het buitenland. Op de Europese kaart konden we drie namen intekenen en nu komt er en vierde bij:

Lorenzo Soares Fonseca doet een nieuwe stap in zijn carriÚre en vertrekt voor een mooi avontuur naar Portugal Hij tekende bij Académica Coimbra, een club die speelt in de Liga 2 in Portugal

.

Voordat Lorenzo als B-junior naar Sparta Rotterdam ging (en daar in 2018 een contract kreeg), doorliep hij onze hele jeugdopleiding. Ricardo Willemse zag hem destijds voetballen met zijn vader Rui (nu onze trainer van opleiding O11) en vroeg of de kleine Lorenzo een keer wilde meetrainen. Dat was snel geregeld: als 5-jarige speelde hij al in de F.

Lorenzo heeft in alle jaren bij ons veel voetbalvrienden gemaakt en gehouden. Voor zijn vertrek naar het buitenland kwam hij afscheid nemen aan de Oldegaarde, met zijn familie, vrienden en oud-trainers/leiders zoals Carlo en Ricardo Willemse, Maikel van Pul en Arjen Vaandrager. Hij kreeg als afscheid het ingelijste shirt mee waarin hij een van zijn mooiste jeugdseizoenen beleefde.

       

In de eregalerij in de kantine komt uiteraard nog zijn shirt van z’n nieuwe club te hangen, dat komt Lorenzo zo snel mogelijk brengen heeft hij beloofd.

En er zit ook nog een leuk Spartaans tintje aan zijn nieuwe club: het logo is zwart-wit, het thuistenue geheel zwart en het uittenue wit! Veel succes in deze kleuren in Portugal, Lorenzo!