NieuwsNieuws 2021/2022

Het aanstaande seizoen 2022-2023 wordt een heel bijzonder seizoen: Spartaan’20 1 start zijn eerste voetbaljaar in de zaterdagcompetitie.

Natuurlijk, van 2014 tot 2019 hadden we ook een standaard zaterdagteam, maar kwamen we niet verder dan de Derde klasse. Nu stappen we met het eerste elftal definitief af van de zondag en mogen we zoals dat heet ‘horizontaal over’. Op basis van de huidige ranglijst spelen we komend seizoen in de zaterdag Eerste klasse. Uiteraard gaan we er van uit dat de huidige ploeg onder leiding van trainers Omar Khan en Jerrol Neral de hiervoor nog benodigde punten haalt in de laatste zes wedstrijden.

Spelen in de zaterdag Eerste klasse betekent wedstrijden dichterbij, vele leuke derby’s tegen bekende en aansprekende tegenstanders uit de regio Rotterdam. Onze technische staf is uiteraard ook al bezig met de invulling voor het komend seizoen. Routinier Diego Liefden heeft aangegeven graag zijn ervaring ook komend seizoen te zullen inbrengen in de selectie. Verdere gesprekken met de selectiespelers lopen, binnenkort een update hiervan.

Er zullen ook nieuwe namen hun opwachting maken. Deze kunnen we vast voorstellen:

 Mohamed Elyakoubi, 25 jaar, aanvallende middenvelder / voorhoedespeler die zowel op rechts als links uit de voeten kan. Zijn voetbalverleden ligt bij Hillegersberg, TPP (zaal), Deltasport en Barendrecht.

 Luis Baldeh, 23 jaar, een aanvallende speler die op meerdere posities kan functioneren. Luis komt echt van ver weg: Gambiaanse ouders en opgegroeid in CataloniĂ«. Tot vorig seizoen speelde Luis bij het Catalaanse FC l’Escala, een gerenommeerde opleidingsclub met veel jeugd. Hij was dit seizoen net te laat met de papieren voor het spelen in Nederland.

 Aroen Orie (l) en Jazzley van Heyningen (r), twee talenten uit de Onder-21 selectie die doorstromen naar de hoofdmacht. Echt nieuwe gezichten zijn het natuurlijk niet voor ons: Aroen speelde reeds meerdere wedstrijden in het 1e en Jazzley maakte afgelopen zondag tegen DOSKO als invaller zelfs de winnende treffer!

Binnenkort meer over de samenstelling van de selectie 22-23 !