NieuwsNieuws 2021/2022

Koploper SC ’t Zand uit Tilburg op bezoek, dat zou geen makkie worden. Maar we hadden ‘mascotte’ pupil van de week Kymairo Lopes en die moest ons geluk gaan brengen… En zie daar, dat was ook zo!  In een wedstrijd met twee gezichten. De Tilburgers werden in het eerste kwartier overrompeld. Waar we in eerdere wedstrijden nogal eens moeite hadden met het benutten van de kansen, was dat vandaag anders. Drie kansen in het eerste kwartier leverden evenzovele doelpunten op! In de tiende minuut een kort genomen corner die in tweede instantie werd voorgezet, precies op het hoofd van Diego Liefden, die fraai binnen knikte. Twee minuten later de volgende aangename verrassing. De uitstekend spelende O21-speler Aroen Orie zette voor en de mee opgekomen rechtsachter Sany Ayeva kopte prachtig binnen: 2-0. De Spartaan-supporters waren nog niet uitgejuicht, toen de volgende surprise zich al aandiende. Nu was het Sany Ayeva die voorzette en stond Diego Liefden op de goede plek om zijn tweede en Spartaanse derde treffer te maken. 3-0 na een kwartier wedstrijd, wat een weelde! En eerlijk gezegd had het voor de rust helemaal gedaan kunnen zijn. Weliswaar herpakte de beduusde koploper SC ’t Zand zich langzamerhand, maar voor de thee bleven de kansen voor de Spartanen. O’brean Cronie, Xavier Akinrinbola en Diego Liefden kregen nog geweldige kansen om de score op te voeren. En op slag van rust schoot de voor de geblesseerd geraakte Aroen Orie ingevallen Angelo Semil rakelings voorlangs.

Na de thee een totaal ander beeld. De lijstaanvoerder zette vanaf de eerste minuut vol druk op de Spartaanse defensie en het was wachten op een tegentreffer. Nadat eerst doelman Poya Maleki Seifar nog een goede redding verrichtte en ook nog een treffer wegens buitenspel werd afgekeurd, was het in de 56e minuut toch 3-1. Spartaan’20 moest het in de tweede helft hebben van de counter, maar het duurde tot de 70e minuut voordat daar enig gevaar uit ontstond. O’brean Cronie mikte net naast.

Met nog een kwartier op de klok viel de Tilburgse aansluitingstreffer. Een ongelukkige handsbal in het Spartaanse strafschopgebied deed de goed leidende, piepjonge arbiter Giovanni Jaggan naar de stip wijzen. Tilburger Rob Keuken schoot onberispelijk binnen: 3-2. De Spartaanse supporters zagen de bui nu echt hangen, maar zie daar, de zon brak door: Dion Hooi brak prima door over de linkerflank en werd binnen ‘de zestien’ gevloerd. Penalty-killer Xavier Akinrinbola hield het hoofd koel en schoot uitstekend de 4-2 binnen. In de 86e minuut leek de beslissing echt te vallen toen Enes Ozturk vrij voor SC ’t Zand doelman Rick van Etten mocht aanleggen, maar laatstgenoemde lag voldoende in de weg. Bij het ingaan van de extra tijd werd het toch nog spannend. Opnieuw paniek in de Spartaanse verdediging, slecht wegwerken uit een hoekschop: 4-3. SC ’t Zand gooide met nog vijf minuten te gaan alle remmen los, maar het was keeper Poya Maleki Seifar die in de ‘dying seconds’ met een geweldige redding de drie punten veilig stelde.

Trainer Omar Khan keek met een verhoogde hartslag maar ook met voldoening terug: Een belangrijke zege na een pittige week tegen DHC, sc Feyenoord (voor de Rijnmond cup) en koploper Sc ’t Zand. “Komende zondag willen we de opgaande lijn doorzetten tegen het Goudse Olympia.”