NieuwsNieuws 2021/2022

In de tweede thuiswedstrijd ontving Spartaan’20 1 het Tilburgse Sarto. Niet echt een bekende tegenstander in het Rotterdamse, maar een grote club in Tilburg met ruim 1600 leden. En net als Spartaan’20 met veel jeugdig talent in huis.

Net als in de eerste twee competitiewedstrijden startten de Spartanen zeer aanvallend en hield men de bezoekers goed onder druk. Met snel veldspel ontstonden als snel wat kansen. In de 8e minuut was Talib Azaroiali dichtbij de 1-0 maar kopte hij rakelings over. Na een kwartier een prachtige Spartaan-aanval, Dion Hooi zette vanaf links voor en Talib Azaroiali rondde fraai af: 1-0. Net als in de voorgaande wedstrijden had Spartaan’20 binnen het half uur de zaak kunnen en eigenlijk ook moeten beslissen. Junior Ashu verzuimde uit een corner van dichtbij binnen te tikken, mikte te wild over. Spartaan-keeper Coen Laurens hoefde pas in de 39e minuut echt in actie te komen en stopte een schuiver van de Sarto spits bekwaam. De rust leek aan te breken met de kleine Spartaanse voorsprong, maar een foute terugspeelbal van Enes Ozturk bood de Tilburgers de niet te missen kans op de gelijkmaker: 1-1 door Jules Swaak.

Na de thee ontwikkelde zich een stevig maar tegelijk sportief voetbalgevecht. Voetballend bleven de Spartanen iets beter, maar Sarto counterde gevaarlijk. Na een uur was Xavier Akinrinbola dichtbij de 2-1 maar zag zijn schot net over zeilen. Met nog 20 minuten op de klok leek de 2-1 er toch te zijn. Dion Hooi werd prachtig gelanceerd en zijn voorzet prima binnen getikt door Xavier Akinrinbola, Op vlagsignaal van de assistent keurde de prima leidende arbiter Van Hamersveld de treffer af wegens vermeend buitenspel van Hooi, ten onrechte. Hierna nog dreigende situaties voor beide doelen, maar tot een winnende treffer van een der partijen kwam het niet. Beide ploegen moeten zodoende na drie potjes nog genoegen nemen met een bescheiden plek op de ranglijst.

Pupil van de week Bathuan Dal had toch genoten en mocht na afloop zijn contract tekenen in de bestuurskamer.