NieuwsNieuws 2022/2023Wedstrijdverslagen Archief

Een overwinning waarop niets viel af te dingen, dat was ook de mening van de Ridderkerkse tegenstander.

Kijkend naar het eerste kwart van de wedstrijd leek het toch geen gemakkelijke middag te worden. RVVH nam het initiatief, bouwde het spel goed op en Spartaan’20 kwam er nauwelijks uit. Het gebrek bij de Ridderkerkers: dreiging omzetten in echte kansen. Spartaan’20 bleek veel effectiever, want bij de eerste keer in het vijandelijke zestienmetergebied was het na 8 minuten ook meteen raak. Een voorzet vanaf de zijkant werd door de RVVH-verdediging niet goed verwerkt, de bal belandde voor de voeten van Lluis Baldeh Baldeh en die tikte simpel binnen. Ook de volgende echte kans was voor Spartaan: een prima actie van Aroen Orie, waarop RVVH-doelman Tim Elkhuizen ook prima redde.

Halverwege de eerste helft een goed schot van Gino Stolk, maar nu was Spartaan-doelman Migael Essajas goed bij de les. Daarna in twee momenten een hoofdrol voor Aroen Orie: eerst miste hij een open kans op de 0-2, maar even later aan de andere kant is hij de reddende engel op de doellijn door het wegkoppen van een prima inzet van Laurens de Witte namens RVVH. De fraaiste actie van de eerste helft was ongetwijfeld de geweldige omhaal van Mo el Yakoubi, die door de RVVH-keeper even zo stijlvol wordt gepareerd.

Na de pauze controleert Spartaan’20 eigenlijk voortdurend de wedstrijd, geeft de verdediging nauwelijks kansen weg en zijn de aanvallers enkele malen heel dichtbij een tweede treffer. Lluis Baldeh Baldeh en Mo el Yakoubi kogelen de bal beiden een keer op de lat en de in de spits lastige en sterk spelende Nelson Bashir schiet hard over. Ook invaller Chantley Job is met een fraaie lob dichtbij een beslissende treffer, maar die komt er uiteindelijk pas ver in de extra tijd. Een voorzet vanaf de cornervlag wordt door Lluis Baldeh Baldeh snoeihard in de bovenhoek gekopt, waarmee hij zich tot man-van-de-wedstrijd kroont.

Een mooie overwinning, die ons tot mede-koploper maakt! Komende zaterdag 19 november: thuis tegen Heerjansdam, aanvang 15.30 uur.