NieuwsNieuws 2021/2022

Net voor de feestdagen is het bestuur met Omar Khan overeengekomen de samenwerking ook na dit seizoen voort te zetten. Seizoen 2022/2023 wordt straks het vijfde voetbaljaar met Omar als hoofdcoach aan het roer. Waarbij moet worden aangetekend dat van de voorgaande vier er voorlopig pas eentje kon worden uitgespeeld door de corona sores. Uiteraard hopen we van harte dat de jaargang 2021/2022, onze laatste als zondagclub, nog wel tot een normaal einde komt. Het seizoen 2022/2023 wordt dus bijzonder: ons debuut tussen veel zaterdagclubs (en tegen mogelijk andere ook overstappende zondagclubs).

Omar geeft desgevraagd vast een vooruitblik op de uitdagingen die hij ziet.

Een vijfde seizoen bij een club, dat komt niet zo veel voor, waarom kies je voor blijven?

“Het is een combinatie van factoren. Allereerst: ik voel nog steeds heel veel plezier bij Spartaan’20. Ik voel me hier thuis en onderhoud een warme band met al die fantastische vrijwilligers, die zich inzetten voor de selectie en voor de club. En daarnaast is het natuurlijk heel fijn dat je hier uit een kwalitatief rijke jeugdopleiding kunt putten. We hebben een leuke en goede groep en dat geldt ook voor de staf waarmee ik werk. Dit zijn voor mij de basis-ingrediĂ«nten om te willen werken bij een club. En daarnaast, het derde ‘corona’seizoen op rij voelt natuurlijk verre van volledig; ik vind dat we daardoor nog lang niet uitgekeken zijn op elkaar.”

We stappen over naar het zaterdagvoetbal, hoe kijken jij en de spelers daar tegenaan?

“Ik denk dat het voldoende uitdaging biedt om ons te gaan meten in de regio met mooie clubs waar we in de competitie nog nooit tegen speelden. De spelersgroep heeft al wel veel kennisgemaakt met zaterdagclubs, doordat we er geregeld tegen oefenen. Dat smaakt zeker naar meer. Voor de spelers is zaterdag als speeldag geen probleem, een vrije zondag is ook wel weer fijn.”

Dit seizoen wordt bij vlagen goed gespeeld maar laten we de punten nogal eens liggen


“Inderdaad, de resultaten kunnen Ă©n moeten echt beter. De laatste wedstrijd tegen het zwakke ONA scoorden we liefst 11 doelpunten, maar in een handvol andere wedstrijden hebben we veel te weinig de kansen benut. Dat moet na de winterstop echt anders en daar gĂĄĂĄn we ook voor. We hopen op 12 januari te kunnen vertrekken naar zuid Spanje, om in dat trainingskamp de basis te leggen voor de tweede helft van het seizoen, liefst 18 wedstrijden nog. We willen op ‘de zondag’ minstens in de bovenste helft van de ranglijst afsluiten!”