NieuwsNieuws 2021/2022

Voor een seizoensafsluiting zonder zorgen moest vandaag worden gewonnen van het Goudse Olympia. Pupil van de week Salim Jider (JO11-6), die na afloop zijn contract tekende, liet bij de aftrap zien hoe het moest en de Spartanen volgden zijn goede voorbeeld. Liefst zesmaal werd het net gevonden.

Spartaan’20 opende vanaf de aftrap scherp en nog binnen de minuut had in de eerste aanval de 1-0 kunnen vallen. Een prima voorzet van Dion Hooi bracht de bal bij O’brean Cronie die van dichtbij probeerde in te tikken maar nog net Olympia-doelman Robbert Dols op zijn weg vond. Spartaan’20 stuurde Olympia hierna feitelijk van het kastje naar de muur, maar de scherpte in de afronding ontbrak nog. En zie daar, het werd zelfs 0-1 bij de eerste de beste echte Olympia-aanval na 24 minuten. Joris van den Ban maakte de Goudse 0-1. Niet veel later viel de terechte gelijkmaker. Een prachtige verre pass van Shelton Wijngaarde viel mooi in de loop van O’brean Cronie, die verwoestend uithaalde: 1-1. Spartaan’20 bleef oppermachtig, met goede kansen voor Jazzley van Heyningen, Dion Hooi, Xavier Akinrinbola en Talib Azaroiali, maar de verdiende voorsprong al voor rust bleef uit.

Na rust hetzelfde beeld: een veel sterker Spartaan’20 dat op zoek ging naar de voorsprong. Xavier Akinrinbola prikte er binnen twee minuten na de thee eentje in, maar de treffer werd terecht geannuleerd wegens buitenspel. In de 65e minuut was het eindelijk raak, het doelpunt was een pareltje. Een steekpass van Enes Ozturk op Talib Azaroiali die prima kaatste op Aroen Orie, wiens uithaal de Goudse doelman kansloos liet. Even later miste Talib Azaroiali vrij voor de keeper eerst nog, maar in de 75e minuut was hij wel attent en schoot de 3-1 binnen. Hierna maakten de Spartanen er een show van en volgden nog drie treffers. Aroen Orie zorgde voor de 4-1, Xavier Akinrinbola voor de 5-1 en O’brean Cronie maakte zijn tweede en Spartaans zesde treffer net voor het laatste fluitsignaal van arbiter Gerrit van Sprang.

Met deze mooie zege is Spartaan’20 wel verzekerd van handhaving in de Eerste klasse, die komend seizoen wordt beleefd in het zaterdagvoetbal.