NieuwsNieuws 2021/2022

“Spartaan op kamp, dat is een feessie voor onze C’s en benjamins”

Het 66e Kamp Ahoy beleefde woensdag al weer de vijfde dag. Gebruikelijk programma: de zwemdag in het Oosterhoutse bad De Warande, als avondeten de ‘Belgische aardappelschotel’ en daarna de prestige-wedstrijd leiders tegen jongens.

In de vroege ochtend trok er zelfs nog een buitje over het kampterrein, maar daarna waren de weersomstandigheden voor een heerlijke zwemdag uitstekend. Terugkomend aan het einde van de middag stond de frietwagen al klaar voor het kamphuis.

De regels nog even uitgelegd door hoofdleider Jan Akkerman en dan ieder op zijn beurt langs de frietkraam, voor patat zoveel als men wilde, met of zonder en met of zonder frikandel. Het smaakte bij iedereen uitstekend en er was ook nog een ijsje als toetje.

Daarna tijd voor dé wedstrijd: het geselecteerde jongensteam tegen een team van leiders. Een serieuze warming-up van beide teams en toen kon het los onder leiding van officieel scheidsrechter Sebastiaan Janssens, die zelfs twee echte assistenten had meegenomen , en onder toeziend oog van het talrijk opgekomen publiek .

Een hoopvolle start van het jongensteam, dat zelfs een 1-0 voorsprong nam na een kwartier. Het leek een moeilijke avond te worden voor de leiders/’veteranen’… Maar nog voor de pauze werd door hen orde op zaken gesteld en was het met de rust 3-1, al moet gezegd dat daar ook twee ‘lucky’ treffers voor nodig waren.

Het jongensteam creëerde ook in de tweede helft best aardig wat kansen, maar Robin van den Heuvel in het doel bij de leiders hield ongeveer elke bal tegen. De leiders bleven wel scoren en zodoende eindigde de partij in een geflatteerde 6-1. Niet getreurd jongens, volgend jaar dan maar revanche!