NieuwsNieuws 2021/2022

Het blijft bijzonder: tegen de meeste hoger geplaatste tegenstanders boekt Het Eerste de beste resultaten, terwijl de lager geklasseerden meestal een probleem vormen. Op die praktijk vandaag geen uitzondering: tegen rode lantaarndrager Hillegersberg werd een 3-2 nederlaag geleden, waar overigens een 5-7 uitslag ook zo maar had gekund. In een leuke wedstrijd vol fouten verzuimden de Spartanen om in de tweede helft afstand te nemen, waarna de in nood verkerende thuisclub net voor tijd de winnende treffer binnen werkte.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang, met veelvuldig Spartaans balbezit in het eerste kwartier, zonder grote kansen. Na 18 minuten de eerste echte aanval van Hillegersberg en het was meteen raak. Uit een voorzet vanaf de rechterkant timede Felix Verhaar uitstekend en schoot de bal diagonaal en onhoudbaar voor Spartaan-keeper Poya Maleki Seifar binnen, 1-0.

Na dik een half uur zorgde O’brean Cronie voor de verdiende gelijkmaker na goed voorbereidend werk van Jazzley van Heyningen. De Spartaanse vreugde was echter van korte duur. Een minuut later verslikte Desmond Asare zich, de bal viel voor de voeten van Felix Verhaar en die verschalkte met een fraaie lob van 35 meter Poya Maleki Seifar: 2-1. Daarna een hele reeks kansen voor Spartaan’20, maar Xavier Akinrinbola, Junior Ashu en O’brean Cronie misten de juiste richting.

Toch viel de verdiende 2-2 nog net voor de rust. Desmond Asare plaatste een snel genomen vrije trap wegens buitenspel van Hillegersberg direct diep op O’brean Cronie, die de bal fraai over Hillegersberg-keeper Rafhyson Henriques liftte. Een minuut later had de bal zomaar op de stip gemogen, toen Cronie opnieuw in vrije positie een flinke duw in de rug kreeg maar scheidsrechter Jeroen de Groot er geen overtreding in zag.

Spartaan’20 kreeg in de tweede helft alle gelegenheid op voorsprong te komen en tussendoor waren er ook kansen voor Hillegersberg. Al na drie minuten was Jazzley van Heyningen dichtbij een treffer, maar redde de Hillegersberg-doelman. Even later moest ook Poya Maleki Seifar in het Spartaanse doel reddend optreden. En weer nauwelijks een minuut later was het Aroen Orie die vrij voor het doel de hoek voor het uitzoeken had, maar de bal naast het Hillegersberg doel schoof in plaats van erin. En zo ging het verder, Spartaan’20 met de meeste kansen en tussendoor ook Hillegersberg eens gevaarlijk. De beslissing in geel-blauw voordeel viel in de laatste minuut. Toekomstig Spartaan-speler Mohamed el Elyakoubi liet zijn toekomstige ploeggenoten zien hoe afronden moet en zorgde met een schuiver voor de 3-2.

Hillegersberg moet ondanks de overwinning vrijwel zeker de nacompetitie in om behoud van de eerste klasse-status. Spartaan’20 is zeker van minstens plek 6 en sluit volgende week op Tweede Pinksterdag (6 juni) de zondag-geschiedenis af met een thuiswedstrijd tegen VUC.