NieuwsNieuws 2021/2022

Met de naam van de nieuwe shirtsponsor op de borst trad het 1e elftal aan in de eerste competitiewedstrijd. Na bijna een jaar zag iedereen weer uit naar competitievoetbal voor ons hoogste team. Ook een pupil van de week en zijn ouders waren weer te gast in de bestuurskamer.   Tyrese van Oudenaarde van JO13-4 mocht de aftrap verrichten en na afloop tekende hij zijn eerste contract bij voorzitter Leandro Lopes.

vv Hillegersberg bleek een moeilijk te bespelen tegenstander. Spartaan’20 kwam wel goed uit de startblokken. Talib Azaroiali en Obrean Cronie kregen binnen tien minuten de kans op een treffer, maar zij misten oog in oog met de Hillegersberg-doelman. Na 18 minuten een oponthoud van een kwartier, omdat de scheidsrechter een blessure opliep en het even duurde voordat zijn vervanger de wedstrijd kon hervatten. Na de hervatting van de wedstrijd was sprake van een gelijkwaardig spelbeeld. Na 33 minuten een door de defensie van Spartaan’20 slecht verwerkte hoekschop, waarna de Hillegersberg-spits van dichtbij de bal in het doel kon werken: 0-1. Spartaan’20 was enigszins aangeslagen en het duel kabbelde naar de rust. Echter, in de laatste aanval voor de pauze zette Junior Ashu goed door en werd ten koste van een overtreding van scoren afgehouden. De scheidsrechter beoordeelde het ten onrechte als een struikelpartij en onthield de Spartanen een penalty.

In de tweede helft een aanvallend Spartaan’20, dat veel de bal had maar nauwelijks kansen creĂ«erde. En tegelijk een gevaarlijk counterend Hillegersberg waardoor soms de 0-2 eerder dichtbij leek dan de 1-1. De wedstrijd leek af te stevenen op een 0-1, maar in de laatste tien minuten zette de thuisclub nog eens stevig aan, met laatste man en aanvoerder Diego Liefden in de aanjagende rol voorin. Het had succes: Xavier Akinrinbola zette in de 85e minuut een rush op en bracht de bal bij Obrean Cronie. Die mikte tegen de paal, maar van dichtbij kon Diego Liefden de gelijkmaker binnen tikken. Even later kopte Junior Ashu uit een hoekschop snoeihard over, maar in de laatste minuut van de extra tijd leken de Spartanen toch nog te kunnen juichen voor een driepunter: de snelle Obrean Cronie werd prachtig in de diepte gestuurd, maar vrij voor de doelman plaatste hij de bal op diens voeten. Eindresultaat een 1-1, waarmee beide coaches vrede konden hebben.