Spartaan 20  F7 – VFC F8

Het is zaterdag 7 November, alle jongens en ouders/begeleiders hebben lekker uit kunnen slapen want om 13.00 start de wedstrijd tegen VFC F8. In de kleedkamer zijn er gezonde spanningen aanwezig, ze lopen met plezier het veld op en de warming up kan beginnen. Voorafgaand aan de wedstrijd klinkt zoals altijd het motto; Wie zijn wij? SPARTAAN!! Wat gaan we doen? WINNEN!! Wat? WINNEN!!!!!!

Geweldig! De jongens zijn zoals altijd gedreven, ze hebben er zin in! Het weer zit niet helemaal mee, de jongens beginnen de eerste helft te spelen in een regenbuitje, maar dat mag de pret niet drukken en de mannen lijken er weinig last van te hebben.
De opstelling is voor sommige jongens gewijzigd, dat is even wennen om de juiste positie aan te nemen. De teams zijn gewaagd aan elkaar.

Helaas na 10 minuten schiet de tegenpartij VFC een goal 0-1. Balen! Maar de koppie’s gaan de lucht in en er wordt hard gewerkt! Marcus krijgt de bal, schiet . . . en de 1-1 is gemaakt!! Daarna volgt het fluitsignaal, de eerste helft zit er op.

Wanneer de tweede helft begint zijn de paraplu’s inmiddels opgeborgen en de ouders moedigen de jongens fanatiek aan. Er zijn genoeg mooie kansen voor de jongens van Spartaan’20, maar het wil maar niet lukken! De bal gaat een paar keer mooi richting het doel maar de keeper van VFC staat op scherp.

De volgende rake doelpoging is voor VFC 1-2. De jongens van Spartaan blijven aanvallen en verdedigen goed. Maar de jongens van de tegenpartij zijn ook allemaal zo groot!! Daarna volgt de 1-3, de teleurstelling is zichtbaar maar de jongens blijven strijden tot het eind.

Dan nog de penalty’s . . . altijd leuk! Onze boys hebben 1-3 verloren, maar blijven sportief, geven de tegenpartij VFC een hand en krijgen een groot applaus van de toeschouwers wanneer Spartaan 20 F7 het veld verlaat.

Omer, Marcus, Jim, Jay, Troy, Krishna, Liano, Thomas, Bryce  hebben hun best gedaan! Jullie zijn TOPPERS! (mede dankzij de goede trainingen en voorbereiding van hun trainers Errol en Rinish)