F7 – Oude Maas F3   4-6

Onze Spartanen van F7 namen het vandaag, 21 november 2015 op tegen de F3 van VV Oude Maas. De wedstrijd  werd om 13:00 gespeeld en ondanks de slechte weersvoorspelling was het prima voetbalweer en hebben de jongens een mooie pot voetbal op de mat kunnen leggen. Het werd een heerlijke wedstrijd met veel strijd en goed voetbal van beide kanten.
In het begin van de 1e helft werd al snel duidelijk dat Oude Maas een goede fysiek sterke tegenstander was die in de openingsfase van de wedstrijd veel druk naar voren zette waarvoor zij in de 3e minuut beloond werden met de 0-1. Onze jongens waren even van slag van de vroege tegentreffer maar al snel gingen de koppies weer omhoog en herpakten zij zich.

Onze keeper Omer is vandaag ook goed in vorm en weet door goed keeperswerk meerdere kansen van de tegenstander onschadelijk te maken. In de 13e minuut was hij het die Jay met een goede lange uittrap bediende, waarna Jay alleen op de keeper van Oude Maas afging en hem met een schot in de verre hoek kansloos liet. Na het doelpunt was het geloof in een goed resultaat helemaal terug in de ploeg en bleef Spartaan aanvallen. Thomas (aanvaller) kreeg in de 14e minuut een goede kans op de 2-1, maar helaas ging zijn schot net naast.

Het is Giano die F7 vandaag een goede dienst bewijst door goed verdedigend werk te verrichten en de aanvallers van Spartaan F7 van achteruit goed in stelling brengt.

Na een goed verwerkte corner van Oude Maas breekt Krishna uit en begint vanaf eigen helft met een rush tot ver op de helft van de tegenstander waarna hij de bal goed voorgeeft aan aanvaller Thomas die op doel schiet. Jammer genoeg komt de bal aan de verkeerde kant van de doelpaal.

In de 16e minuut is het toch de tegenstander die na een goede aanval de 2-1 binnenschiet. Even later onderschept de tegenstander een pass van Spartaan en kan hierdoor alleen op onze keeper af gaan en scoort de 1-3 wat gelijk de ruststand is.

Het is wel duidelijk dat onze verdedigers Krishna, Thomas, Liano en Giano vandaag te maken hadden met goed voetballende snelle tegenstanders en aan de bak moesten, en dat deden ze ook. Aanvaller Bryce verzuimde niet en ging vol in de strijd mee.

In de rust werden de mannen weer voorzien van de benodigde limonade en winegums en konden ze er weer tegenaan.

In de 2e helft kwamen onze Spartanen goed uit de startblokken en waren ze gedreven om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het aanvallende spel werd dan ook beloond met een doelpunt van Marcus, 2-3, het kan nog! Hierna is het Giano die met een prachtig afstandschot de gelijkmaker voor zijn rekening neemt, 3-3, de spanning is weer helemaal terug in de wedstrijd. Spartaan heeft er zin in en nadat Jay de bal afpakt van de tegenstander en richting het doel van Oude Maas opstoomt speelt hij de bal naar Marcus die heel knap Spartaan op voorsprong zet, 4-3, wat een wedstrijd!!

Hierna waren er nog grote kansen voor F7 om de wedstrijd in Spartaans voordeel te beslissen maar helaas was het de tegenstander die de gelijkmaker binnenschoot, 4-4 , wat een spanning! Even later was het Oude Maas die de stand op 4-5 bracht door een onhoudbaar afstandschot. Uiteindelijk kwam de eindstand door een doelpunt als gevolg van een ongelukkig verwerkte corner op 4-6 te staan.

In verband met twee afwezige basisspelers van F7 hebben wij vandaag hulp gekregen van Thomas en Giano, bedankt boys voor jullie inzet voor F7!!!

Jammer dat er niet gewonnen is maar wat een teamprestatie! De jongens mogen trots zijn op wat zij vandaag hebben laten zien op het veld! Spartaan’20 F7, jullie zijn toppers!!!