NieuwsNieuws 2021/2022

ReĂŒnie A1 1968

Maart 2020, er was zojuist een lockdown afgekondigd door de regering. Welhaast het eerste dat geschrapt werd? Een gepland reĂŒnie-etentje voor de A1-spelers uit seizoen 1967-1968. Niet leuk, maar omdat A1, qua leeftijd, in de hogere risicogroepen viel, niet te vermijden.

Donderdag 7 april 2022, na nog enkele verschuivingen in data was het eindelijk zover. A1 kon aan tafel, de grote ronde tafel in de bestuurskamer van Spartaan’20 wel te verstaan. De ronde tafel was een wens die sterk in de groep leefde, zodat iedereen elkaar goed kon zien.

Helaas een late afmelding van Peter Vosselman i.v.m. ziekte. We hopen dat je snel herstelt, Peter. Dick van der Ploeg had zich al eerder afgemeld.

De organisatie (Daan Kraan, dus) had een Thaise maaltijd geregeld. Mede mogelijk gemaakt door  Restaurant Deli Bird, dat belangeloos enkele medewerkers voor de bediening afstond. De opgestelde gerechten gaven al heerlijke aromaŽs af.

Met een herdenkingsmoment voor de ons ontvallen sportvrienden, Bert Nuijtermans en Ton van Lent opende Daan de avond.

Het team kreeg als entree Thom Ka, een Thaise soep, opgediend. De ingrediënten (knoflook, gember en pepertjes o.a.) bleken later in diverse huiselijke omgevingen tot apart slapen te hebben geleid.

De overige bestanddelen van de maaltijd werden als lopend buffet behandeld. Thod Man Plah (viskoekjes) zaten er bij, maar de originele benaming van de rundvleesdis en de kipschotel zal ik u besparen. Wel geef ik u de benaming voor het algemene oordeel: VERRUKKELIJK!

Een verzadigd A1 kreeg na afloop bij de koffie een verrassing. Henk van Merriënboer, niet voor niets aanvoerder in die tijd, had als enige in de gaten dat het 60 jaar geleden was dat de kern voor het eerst samenkwam. Reden voor hem om bij de koffie op taart te trakteren. Hij deed dat wel op zijn Henks.

“Je mag kiezen uit rijstevlaai, of aardbeientaart.”
“Lekker, doe mij maar een aardbei.”
Vervolgens werd een gebaksschoteltje met daarop slechts een aardbei geserveerd.
“Bedankt, Henk.”

U ziet de kleedkamerhumor is nooit ver weg, als wij samenkomen. Over de volgende reĂŒnie wordt al nagedacht. Liefst in september dit jaar nog. Dan is het echt precies 60 jaar terug dat Philip Scheffer de basis legde voor 6 succesvolle jeugdjaren.

De aanwezigen: Philip Scheffer, Hans van Galen, Fred van Zandvoort, Leon van Pul, Daan Kraan, Leo Gerritsen, Rien Tielemans, Henk van Merriënboer, Rien Tabak, Louis Waals en uw verslaggever Willem van der Est groeten u van ganser harte.

Gelukkig hebben we de foto’s nog; klik hier