NieuwsNieuws 2021/2022

Na vier nederlagen en een moeizaam gelijkspel was het vandaag erop of eronder voor de Spartanen. De degradatiestreep is angstvallig dichtbij gekomen, dus zou en moest er bij DOSKO in Bergen op Zoom gewonnen worden. Dat bleek nog niet zo eenvoudig, in een wedstrijd met twee verschillende gezichten. Voor de pauze een duidelijk beter, vooral scherper DOSKO dat verzuimde meer afstand te nemen dan de op dat moment verdiende 1-0. Na de thee een sterker Spartaan’20 dat de tegenstander terug drukte en vertrouwen bleef houden in een goede afloop.

De openingsfase van de wedstrijd ging gelijk op en het duurde even voor er kansen waren. In de 19e minuut volstrekt onnodig balverlies op het Spartaan-middenveld, dat DOSKO direct afstrafte. De strakke voorzet van rechts werd van dichtbij binnen geschoten door Jari Rommens, Spartaan-doelman  Poya Maleki Seifar was kansloos op de inzet. Hierna verzuimde DOSKO uit enkele goede kansen de voorsprong te vergroten, eenmaal werd de bovenkant van de lat geraakt. Spartaan’20 stelde er bitter weinig tegenover. Twee schoten van Raul Kertodikromo en O’brean Cronie waren de wapenfeiten.

Zoals gezegd in de tweede helft een heel ander beeld. Hoewel niet eens echt super spelend, was de Spartaan-elf dankzij een enorme werklust wel in staat de Brabanders voortdurend terug te dringen op de eigen helft. Via de vleugels werd gevaar gesticht voor het DOSKO-doel en dat leidde tot diverse hoekschoppen en enkele goede schietkansen. Aanvankelijk stond het vizier onzuiver en werden ballen geblokt of vlogen (hoog) over.

In de 70e minuut leek de gelijkmaker te vallen, maar Xavier Akinrinbola stuitte op DOSKO-doelman William Koelewijn. Maar even later viel de verdiende gelijkmaker dan toch. O’brean Cronie wist de bal van dichtbij in het net te werken. Spartaan’20 voelde dat er meer in zat. In de 77e minuut een prima combinatie, besloten met een prachtige knal van Manzenza Quiavuazoa. Het schot ketste af op de paal. Vervolgens was het Xavier Akinrinbola die een vrije trap fraai richting bovenhoek krulde maar de doelman redde. Coach Omar Khan bleek een gouden wissel te hebben ingebracht, want in de 90e minuut was het O21-spits Jazz van Heyningen die met een schuiver in de linkerhoek de keeper kansloos liet: de dikverdiende 1-2.

Blije Spartaan-gezichten na afloop uiteraard, zeker toen ook nog bleek dat vrijwel alle concurrenten onderin vandaag een nederlaag leden.

Nu volgende week in de thuisbeurt tegen DHC de goede lijn voortzetten, mannen!