NieuwsNieuws 2021/2022

De uitwedstrijd bij het hoog op de ranglijst staande DHC kende twee gezichten. Voor rust een Spartaan’20 dat na een goede start van de wedstrijd het initiatief vooral aan DHC liet, na de pauze een veel beter Spartaan’20 dat de wedstrijd naar zich toe had kunnen en misschien ook wel moeten trekken.

Zoals gezegd startten onze mannen goed, zonder overigens tot echt grote kansen te komen. Gedurende de eerste helft werd DHC sterker. Na 25 minuten een echt grote kans voor de Delftenaren, waarbij Talib Azaroiali redding bracht op de doellijn. Zeven minuten voor rust een onhandige slidingactie van Shelton Wijngaarde in de eigen ‘zestien’ waarbij DHC-er Quinten vd Kraaij werd gevloerd. De terechte strafschop werd door Vincent Romeijn binnen geschoten, 1-0.

Na rust dus een veel beter Spartaan’20, dat het grootste deel van de tweede helft een overwicht had. Al na vijf minuten de gelijkmaker, nadat O’brean Cronie was gevloerd en Xavier Akinrinbola de terechte strafschop prima in schoot, 1-1.

Even later hadden de Spartanen kunnen en moeten doordrukken. Een prachtige combinatie tussen Xavier Akinrinbola en O’brean Cronie bracht Talib Azaroiali in ideale positie, maar vrij voor de doelman mikte hij naast. Ook een schietkans voor Xavier Akinrinbola leverde geen treffer op, maar in de 71e minuut viel eindelijk de verdiende 1-2, nu was Talib Azaroiali wel doeltreffend.

Geheel onnodig viel even later toch weer de 2-2. In plaats van vooruit te spelen ging de bal terug op doelman Poya Maleki Seifar. Die passte vervolgens onzorgvuldig, waarna de hieruit volgende Delftse voorzet door Quiten vd Kraaij simpel werd binnen getikt.

In de laatste minuten was Spartaan’20 nog tweemaal dichtbij een treffer, maar een gevaarlijk indraaiende corner werd van de Delftse doellijn gekopt en in de slotminuut maaide invaller Diego Liefden naast de dwarrelende bal.

Toch een goed herstel van de Spartaan-ploeg na de vorige nederlaag, volgende week wordt thuis op de Oldegaarde koploper SC ’t Zand ontvangen.