NieuwsNieuws 2021/2022

De competitie verloopt door corona nog steeds uitermate rommelig. Na de sensationele zege op koploper sc ’t Zand twee weken geleden verviel vorige week het duel tegen Olympia. Vandaag weer in het veld, de uitwedstrijd tegen nummer drie van de ranglijst SV Den Hoorn. En opnieuw bewees Spartaan’20 dat het prima uit de voeten kan tegen hoger geplaatste tegenstanders.

De eerste helft was gelijkopgaand, met een iets dreigender Den Hoorn. Toch was de eerste grote kans na een kwartier voor Spartaan’20, maar na een uitstekende combinatie schoot Junior Ashu op Den Hoorn-doelman Kuipers. Even later aan de andere kant een mistastende Poya Maleki Seifar bij een door de wind weg dwarrelende stuiterbal, maar het bleef zonder gevolgen. Ook na een half uur was er nog een grote kans voor Den Hoorn, maar de bal ging in het zijnet.

In de 38e minuut de toch wat verrassende 0-1. De uitblinkende Junior Ashu zette van rechts voor en het was Talib Azaroiali die de bal met een bijzondere stuit over de doelman in het net kreeg. Jammer was het dat Junior even later geblesseerd moest uitvallen, maar de invallende Angelo Semil deed het goed en werd later nog belangrijk.

In de 41e minuut had het weer gelijk kunnen zijn, maar Poya Maleki Seifar redde uitstekend met de voeten.

Na rust een prima spelend en oppermachtig Spartaan’20, dat feitelijk geen kans weggaf. En het voetbalde steeds prima vooruit, waardoor de tweede Spartaanse treffer eerder in de lucht hing dan een mogelijke gelijkmaker. Die 0-2 kwam dan ook. Angelo Semil werd met een prachtige pass van O’brean Cronie in de diepte gestuurd, omspeelde de doelman en bleef koeltjes toen hij iets te veel naar de zijkant was gedwongen: hij kapte nog een tegenstander uit en rondde fraai af met rechts. Den Hoorn was dankzij de solide Spartaan-defensie tot niets in staat. Integendeel, Xavier Akinrinbola had in de 87e minuut de 0-3 op de schoen maar schoot via de keeper naast. Uit de hoekschop kopte Raul Kertodikromo nog op de paal en daar bleef het bij.

De blije Spartanen mochten de drie punten dikverdiend mee naar huis nemen.

Komende donderdag 17 maart wordt de uitwedstrijd tegen Olympia ingehaald, aanvang in Gouda is 20.30 uur. Als deze lijn wordt vastgehouden, komt in plaats van de staart de kop van de ranglijst weer in zicht, want het staat dichtbij elkaar in 1B.