NieuwsNieuws 2021/2022

Onze mannen zijn bezig aan een mooie afsluiting van het seizoen 2021/2022! Tegen notabene nummer 1 sv Den Hoorn werd opnieuw getoond dat we een van de sterksten zijn in de afdeling. Een 2-1 zege waarop eigenlijk niets viel af te dingen.

Voor rust een gelijkopgaande wedstrijd waarin Spartaan’20 wel meer in balbezit was maar de kansen schaars bleven. In de 23e minuut was Diego Liefden toch dichtbij een treffer, maar werd zijn inzet nog van de doellijn gewerkt. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak, toen Dion Hooi en keeper Poya Maleki Seifar beiden in de fout gingen en het voor Den Hoorn spits Thomas Brouwer daarna een koud kunstje was om binnen te tikken: 0-1. Vervolgens kreeg Noah Barends namens Den Hoorn de gelegenheid de voorsprong te vergroten, maar nu greep de Spartaan-doelman wel goed in. Vijf minuten voor de pauze leek de gelijkmaker een feit, maar de treffer van Diego Liefden werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

In de gehele tweede helft dicteerde Spartaan’20 de wedstrijd. In de 50e minuut viel al de verdiende gelijkmaker. Diego Liefden kapte zichzelf goed vrij en schoot onhoudbaar binnen. Den Hoorn kwam er af en toe nog uit en leek in de 63e minuut op 1-2 te komen met een fraai binnengekopte bal, maar wederom was het de neutrale assistent die de vlag omhoog stak. Spartaan’20 was snel in de spelhervatting, een fraaie diepe bal van Jazzley van Heyningen op Xavier Akinrinbola, die even zo fraai over de uitlopende Den Hoorn-keeper lobde: 2-1. Tien minuten voor tijd bijna de beslissing, maar Jazzley van Heyningen raakte de paal. En in de slotminuut kwam Spartaan’20 dan weer goed weg, toen een knal van Donny Slot namens Den Hoorn op de lat uiteen spatte.

Na afloop had Spartaan-pupil-van-de-week Quincy Nelisse (zoon van voormalig Feyenoorder Robin) de meest gevatte opmerking dat de uitslag feitelijk 3-1 was, want hij scoorde vanaf de aftrap ook!

Spartaan’20 stijgt door de vijfde opeenvolgende overwinning naar de vijfde plek op de ranglijst. Volgende week nog de uitbeurt tegen het tegen degradatie strijdende Hillegersberg en op Tweede Pinksterdag (6 juni) wordt de zondag-geschiedenis afgesloten met een thuiswedstrijd tegen VUC.