NieuwsNieuws 2021/2022

Na vijf jaar is hij terug in Oranje en daar is ook Spartaan’20 trots op!

Bruno Martins Indi is door bondscoach Louis van Gaal weer opgenomen in de selectie van het Nederlands Elftal. Acht jaar geleden was hij basisspeler op het WK in Brazilië, waar Nederland derde werd. Of hij morgen tegen Polen of komende week tegen Wales speelminuten krijgt, is nog even afwachten. Natuurlijk hopen wij het met en voor hem.

Bruno maakte zijn eerste voetbalminuten in onze jeugd. In het seizoen 2001/2002 begon hij als 9-jarige in de E3 (JO9-3 zouden we nu zeggen). Zijn talent werd al snel zichtbaar. Bruno speelde vijf seizoenen bij ons tot de C1, waarna Feyenoord hem scoutte. Van Feyenoord naar FC Porto in Portugal, naar Stoke City in Engeland en sinds 2020 weer terug in de Eredivisie bij AZ.

Vandaag op de training in Zeist trainden alle internationals in het shirt van de club waar zij ooit begonnen. Bruno dus in het Spartaan’20-shirt en dat was een prachtig gezicht!

Onze kledingleverancier en sponsor De Vaan Teamcenter zorgde ervoor dat het shirt op tijd in Zeist was. En Bruno meldde ons: Spartaan’20 de beste amateurclub van Nederland. En het mooiste shirt, uiteraard inlijsten!

We hopen dat Bruno nog vele minuten in Oranje mag maken. En die wens geldt overigens ook voor Denzel Dumfries. Ook hij speelde twee seizoenen in onze jeugd, maar trok uiteraard het shirt van zijn eerste club aan, vv Smitshoek. Zou helemaal mooi zijn als deze beide oud-Spartanen ook nog samen worden opgesteld!