SAMSUNG CAMERA PICTURES

03-10-2015
Spartaan 20 F7 klopt Oude Maas F4
Onze Spartanen van F7 namen het vandaag 3 oktober 2015 op tegen de F4 van vv Oude Maas. De half 9 wedstrijd betekende vroeg opstaan voor de spelers en hun ouders/begeleiders. Zoals gebruikelijk verzamelden wij op het Sportpark Spartaan’20 om vervolgens gezamenlijk naar het sport complex van Oude Maas te rijden.

Op het sportpark Spartaan’20 bleek zoals gewoonlijk dat onze jongens barsten van de energie en stonden te trappelen om de strijd aan te gaan. Na overwinningen tegen Hekelingen en SHO was te merken dat de jongens vol zelfvertrouwen zaten en dat was maar goed ook, want angst is een slechte raadgever. De F4 van Oude Maas bleek echter een geduchte tegenstander die vanuit een gesloten verdediging met snelle uitbraken het onze jongens lastig maakte.

Het was duidelijk dat onze jongens de opdracht hadden gekregen om goed naar elkaar over te spelen en georganiseerd te spelen. Het spelen op hun eigen positie ging niet altijd even goed maar in het veld was duidelijk te zien dat er in de trainingen aandacht aan wordt besteed.

Onze jongens zetten hun tegenstanders begin de eerste helft goed onder druk, waardoor het spel zich voornamelijk afspeelde op de helft van Oude Maas. De aanvallers Jim, Liano en Jay wisten elkaar goed te vinden waardoor het voor de verdedigers van Oude Maas lastig was om onze jongens af te stoppen.

De eerste echte kans was echter voor onze verdediger Krishna, maar helaas stond zijn vizier nog niet op scherp. Terwijl onze jongens op zoek waren naar de openingstreffer kwam er na balverlies een goede pass van de tegenstander achter onze verdediging terecht, waardoor een aanvaller van Oude Maas alleen op de keeper af kon gaan en de 1-0 voor zijn rekening nam.

Na de 1-0 bleef Spartaan hard werken en bleven de mannen op zoek naar de gelijkmaker, Troy, die na een overtreding van een tegenstander weer terug in het veld was gekomen, tekende bijna de gelijkmaker. Helaas ging zijn schot net langs de doelpaal. Hierna was Jim weer gevaarlijk voor de goal van de tegenstander maar de keeper van Oude Maas stond goed te keepen en keerde Jim zijn schot.

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde, een aanvallend Spartaan‘20 die dankzij goede verdedigende acties van Thomas, Krishna, Bryce en Troy de tegenstanders in aanvallend opzicht de kansen ontnamen. Onze goed spelende keeper Omer zorgde met een paar goede reddingen ervoor dat de tegenstander niet meer tot scoren kwam.

Een goede voorzet vanaf de rechterkant van Jay zorgde er voor dat Krishna op goal kon schieten. Jammer genoeg was de keeper van Oude Maas bij de les en keerde Krishna’s schot. Een Spartaans doelpunt kon echter niet uitblijven en Jim tekenende halverwege de tweede helft de terechte gelijkmaker aan. Even later werd Bryce aangespeeld die vrij voor het doel van de tegenstander kon aanleggen voor een schot op goal. Jammer genoeg miste het schot van Bryce de kracht om de Oude Maas keeper te verslaan. Aan het einde van de tweede helft  was het Jim die alleen op de keeper van de tegenstander af kon gaan en de 1-2 binnen schoot.

De resterende tijd van de 2e helft was spannend en hebben onze mannen gezamenlijk hun verdedigende taken goed uitgevoerd om de overwinning over de streep te trekken.Na het laatste fluitsignaal  werd de eindstand vastgesteld op 1-2.

De spelers van de nummer 4 in de poule probeerden onze jongens goed tegenpartij te bieden maar kwamen net iets te kort tegen onze Spartanen. Door deze overwinning en het goede doelsaldo is onze F7 steviger op de 2e plaats in de poule komen te staan. Al met al een goede overwinning waar de Jongens trots op mogen zijn.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen vv Spijkenisse op het programma, hopelijk kan onze F7 dan op volle sterkte aantreden want winnen doen de jongens graag met elkaar!