NieuwsNieuws 2021/2022

Na driemaal een mager gelijkspel en vervolgens een zwaar bekritiseerde verliespartij moest Spartaan’20 1 op zoek naar eerherstel. De ambiance voor de inhaalpartij in Capelle tegen CVV Zwervers was niet bepaald een stimulans: een regenachtige donderdagavond en nauwelijks toeschouwers buiten want die keken liever op dat moment naar Feyenoord.

Maar onze mannen waren bij de les en zelfs meer dan dat. Verslaggever Rien van Gruijthuijsen rapporteert:

Spartaan’20 speelde oogstrelend voetbal. Een middenveld dat snelle combinaties op het kunstgras legt om van te smullen. En als er een slordigheid was, werd dat met bewonderenswaardige inzet en snelheid gecorrigeerd. Maar toch een manco in de eerste helft: zo gauw het vijandelijke strafschopgebied werd bereikt, daalde het niveau ernstig. Het kwam niet verder dan onzuivere schoten en ongevaarlijke rollertjes. Toch hoefden de Spartanen niet echt te vrezen voor CVV Zwervers, want dat kwam nauwelijks over de middenlijn. En als dat een keer wel zo was, werden de Capellenaren snel tot de orde geroepen door de snelle Spartaanse verdedigers. Niettemin, met de wetenschap dat Spartaan’20 moeilijk tot scoren komt in het achterhoofd, vreesden de paar aanwezige Spartaanse supporters voor de aloude voetbalwijsheid: ‘als jij niet scoort doet de tegenstander dat wel’. En jawel, bij de zowat eerste dreigende aanval kreeg CVV Zwervers een hoekschop te nemen waarbij de bal tot ontsteltenis van alles wat Spartaan een warm hart toe draagt bij de eerste paal het doel werd in gefrommeld: 1-0.

Spartaan’20 had intussen al wel enkele malen de lat geraakt en liet gelukkig niet ontmoedigen door deze tegenslag. De werklust was bewonderenswaardig en verdiende een beloning. In de 40ste Ă©n 42ste minuut was het zover. Voor de zoveelste keer werden de Capelse verdedigers voorbij gelopen alsof ze er niet stonden en in beide situaties voegden de Spartanen een vlammend schot aan de fraaie aanvallen toe, beide malen doeltreffend. Spartaan’20 leidde met de rust dan ook dik verdiend met 2-1. De doelpuntenmakers waren  Obrean Cronie en Orie Aroen.

Na rust zette Spartaan’20 onmiddellijk weer hoog druk, zoals dat tegenwoordig heet. Die start leverde meteen de derde goal op. Een ogenschijnlijk niet eens zo hard schot verdween in de rechter benedenhoek, waarbij opgemerkt dient te worden dat de in de eerste helft zo goed keepende goalie van Zwervers deze keer mistastte. De wedstrijd die in de eerste helft rustig verliep, werd in de tweede helft af en toe wat minder vriendelijk. Het controlerende voetbal van Spartaan tegen het af en toe wanhopig spelende Zwervers gaf bij Zwervers wat irritatie. Dat leidde tot 4 gele kaarten aan Capelse kant, waarvan Ă©Ă©n speler met een tweede gele kaart zodat die iets eerder mocht gaan douchen. De wedstrijd sleepte zich naar het einde met een geconcentreerd spelend Spartaan, dat zijn eerste overwinning mocht begroeten. De manier waarop oogste veel waardering en geeft hoop voor de toekomst, te beginnen a.s. zondag als Spartaan’20 het thuis aan de Oldegaarde mag opnemen tegen het uit Bergen op Zoom afkomstige DOSKO. Aanvang 14:00 uur.