NieuwsNieuws 2021/2022

Een uitermate teleurstellend resultaat boekte onze hoofdmacht in de uitwedstrijd tegen Rood-Wit, In het Brabantse Sint Willebrord werd het 1-0 voor de thuisploeg. Als je nu wordt weggespeeld tegen een veel betere tegenstander, kan je er vrede mee hebben. Maar het laten lopen tegen een zoals nu geenszins indrukwekkend Rood-Wit, dan moeten de Spartanen toch echt naar zichzelf kijken…

Eigenlijk werd de lijn van de eerste drie wedstrijden voortgezet. Spartaan’20 startte overtuigend en had veel balbezit, de tegenstander beperkte zich tot de lange haal naar voren. In tegenstelling tot de eerdere wedstrijden bleef het aantal echte kansen wel beperkt, maar de enkele die er toch kwam had moeten leiden tot een Spartaanse voorsprong. In de laatste minuut voor de pauze had Raul Kertodikromo na een goede combinatie de bal vanaf zeven meter zo maar voor het inschuiven, maar koos hij onbegrijpelijk voor nogmaals breed op Xavier Akinrinbola; die kon het onzuivere voorzetje niet goed meer raken.

Binnen twee minuten na rust was de uitgangssituatie volkomen gekanteld. Uit een Brabantse ingooi kreeg de Spartaan-verdediging de bal niet goed weg gekopt en belandde deze voor de voeten van Rood-Wit spits Yvan Nkundumugisha, die strak uithaalde. De verder goed keepende Poya Maleki Seifar, vervanger van de geblesseerde Coen Laurens, was kansloos: 1-0.

De regen kwam intussen met bakken naar beneden en voetballend bleken en bleven de Spartanen hierna van slag. Rood-Wit bleef strijdend en een beetje tijdrekkend overeind, eigenlijk vrij simpel omdat de Spartaanse voorhoede vrijwel geen kans meer wist te creëren. Pas in de laatste minuut van de officiële speeltijd was invaller Diego Liefden dichtbij de gelijkmaker, maar kwam hij een paar centimeter tekort om een voorzet tot doelpunt te promoveren.

Een van de weinige positieve feiten: naast de al genoemde keeper Poya speelden centrale verdedigers Shelton Wijngaarde en Osman Tozlu en linkshalf Dion Hooi een prima wedstrijd en stond het verdedigend best goed. Het zal vooral aanvallend echt beter moeten, om te beginnen donderdag 4 november a.s., wanneer de uitwedstrijd tegen CVV Zwervers in Capelle wordt ingehaald.