NieuwsNieuws 2021/2022

Het is een seizoen met hindernissen door steeds ook de ‘corona afgelastingen’. Al weer twee weken geleden een kansloze nederlaag bij FC Boshuizen, een donderdag later een goed herstel met de 4-2 bekerwinst op competitiegenoot Olympia en dan vorige week zondag geen wedstrijd. Maar vandaag 5 december was het Goudse ONA wel in staat om aan te treden. Voor een handjevol ‘functioneel aanwezige’ toeschouwers werd afgetrapt en bleek het een ware Sinterklaas-middag voor de Spartanen.

Hoewel, de eerste grote kans na twee minuten was wel degelijk voor ONA, maar doelman Poya Maleki Seifar redde uitstekend. Al snel bleek dat Spartaan’20 heer en meester zou zijn in deze wedstrijd en het arme ONA niet voor niets met slechts een punt op de laatste plaats staat. Nadat eerst nog enkele kansen werden gemist, was het na dik een kwartier 1-0, na een goede actie van Xavier Akinrinbola en een afronding van Talib Azaroiali. Vervolgens ging het snel. Achtereenvolgens Xavier, Talib 2x, Desmond Asare 2x en O’brean Cronie zorgen voor een 7-0 ruststand. Het moet overigens gezegd dat ONA met al zijn beperkingen en ook nog eens twee uitvallers door forse blessures met opgeheven hoofd tegenstand bleef bieden en zelfs nog enkele goede kansen creĂ«erde.

Na de rust, die iets langer duurde omdat ook nog eens moest worden gezocht naar een vervangende scheidsrechter, gingen de Spartanen op zoek naar de dubbele cijfers. Die kwamen er uiteindelijk wel, maar door gemakzucht, matige afronding en het feit dat de ONA-keeper echt een aantal uitstekende reddingen verrichtte, duurde het toch tot halverwege de tweede helft voordat treffer acht op het bord kwam. Xavier, O’brean, Angelo Semil en nog eens Desmond Asare vonden nog eens het net. Omdat een kwartier voor tijd ook ONA eenmaal het net wist te vinden, eindigde deze ongelijke strijd in liefst 11-1.

We gaan nog even na of dit in de historie van het eerste elftal de grootste competitiezege ooit is. In ieder geval kunnen drie punten worden bijgeschreven en daarmee aangehaakt op de grote middenmoot in de ranglijst.

Het is nu afwachten wanneer corona ons weer de ruimte biedt voor een volgende competitiewedstrijd…. Voorlopig gaan we maar uit van ergens eind januari 2022. Blijf intussen gezond en houd de conditie op peil!