NieuwsNieuws 2021/2022

Na de midweekse zege op CVV Zwervers startte de Spartaan-elf vol vertrouwen in de thuisbeurt tegen DOSKO uit Bergen op Zoom. Hoewel de beginfase qua initiatief voor de Brabanders was, waren de beste kansen er voor de thuisploeg. Al in de 8e minuut een prima schot van Talib Azaroiali, goed gestopt door de Brabantse doelman William Koelewijn. Op het kwartier had de 1-0 moĂ©ten vallen, maar Xavier Akinrinbola schoof de bal vrij voor het doel decimeters naast de voor Spartaan verkeerde kant van de paal. De wedstrijd golfde op en neer, maar de kansen bleven vooral voor de Spartanen. O’brean Cronie mikte naast via het lichaam van een tegenstander en uit een goede hoekschop van Xavier Akinrinbola kopte Dion Hooi rakelings naast. Net voor rust was het opnieuw Xavier met een schietkans, de DOSKO-doelman was wederom attent.

Ook na de pauze bleef het een leuke Ă©n spannende wedstrijd. Spartaan’20 hield een overwicht maar de snelle uitbraken van DOSKO bleven dreigend. De mooiste actie van de wedstrijd was halverwege de tweede helft, het snoeiharde schot van grote afstand van O’brean Cronie dat op de kruising belandde. Ook hierna bleef Spartaan’20 op zoek naar de overwinning. Dion Hooi was er net voor tijd nog dichtbij, maar zijn inzet ging via een verdediger naast.

Nadat de goed leidende arbiter Raymond Schipper voor het einde had gefloten, was de conclusie dat er meer in had gezeten. Volgende week dan maar, wanneer met Unitas’30 opnieuw een Brabantse tegenstander op bezoek komt. Hopelijk vinden dan weer wat meer supporters de weg naar de Oldegaarde om onze mannen te steunen, want vandaag was het erg stil. De Club-van-100 organiseert vanaf 13.00 uur een meet&greet, dus kom op Spartanen!