Met veel zorg werd de wedstrijd tegen het Vlaardingse Victoria’04 tegemoet gezien. Veel blessuregevallen hebben de selectie behoorlijk uitgedund. Maar dankzij een zwaar bevochten 2-1 overwinning op Victoria’04 stijgt Za-1 naar een mooie vierde plek op de ranglijst.

De eerste helft ging gelijk op, nauwelijks kansen voor beide teams. Na 20 minuten viel min of meer uit de lucht de 0-1, een klutsbal die de rechterspits van Victoria’04 bereikte die beheerst afrondde.

In de tweede helft een sterker Spartaan’20 dat een veldoverwicht wist te creĂ«ren, maar echte doelrijpe kansen waren opnieuw schaars. Er was een vrije trap nodig voor de gelijkmaker, maar die mocht er dan ook zijn: Frank Bosschaart kogelde van 20 meter onhoudbaar de 1-1 binnen.

video-sp20za-victoria

Hierna gingen de Spartanen vol voor de winst door achterin 1op1 te gaan spelen. Het was uiteindelijk Lars Willemse die, op de rand van buitenspel, zich tot matchwinnaar mocht kronen en de 2-1 binnen bracht. Victoria’04 ging nog fanatiek op zoek naar de gelijkmaker en gaf veel ruimte weg waar Spartaan’20 nog van had moeten profiteren, Dat deden onze mannen niet. Voor het Spartaan-doel ontstonden in de slotfase nog enkele hachelijke momenten, maar gelukkig wist Victoria niet meer te scoren. Tevreden Spartaan-coaches na afloop: “het was niet allemaal even goed, maar in deze moeilijke periode en na een pittige nederlaag vorige week zijn de drie punten het belangrijkste”.