In een voetbaltechnisch niet hoogstaand maar desalniettemin spannend en aantrekkelijk duel boekte Spartaan’20 een belangrijke zege op XerxesDZB, dat hierdoor werd gepasseerd op de ranglijst.

XerxesDZB kwam iets beter uit de startblokken, maar gaandeweg de eerste helft namen de Spartanen het initiatief over en toog men degelijk combinerend in de richting van het blauwwitte doel. De kansen waren aan beide kanten echter schaars in het eerste bedrijf. Tien minuten voor de pauze nam de thuisclub de leiding. Osman Tozlu besloot een fraaie actie met een prima voorzet die door Toy Seide probleemloos kon worden ingetikt: 1-0.

Direct na de thee probeerde XerxesDZB de gelijkmaker te forceren en kreeg het binnen een minuut twee geweldige kansen; keeper Yusuf Can stond echter op de voor Spartaan goede plek. Even later was het Melfried Everts die de score voor de thuisclub had kunnen verdubbelen, maar zijn inzet kwam in de handen van XerxesDZB-doelman Frank van Baarle. De blauwwitte zebra’s waren in deze fase duidelijk sterker, maar ze verzuimden de op dat moment verdiende gelijkmaker te produceren, Jaell Marengo en Patrick Pot misten enkele enorme kansen. In de tegenstoot waren de Spartanen overigens minstens zo gevaarlijk en na een fraai actie van Gilson Carvalho Dias kopte Toy Seide bijna zijn tweede binnen maar redde de keeper op de lijn.

In de spannende slotfase gebeurde nog van alles. Eerst miste Patrick Pot dé kans op de gelijkmaker, een minuut later had het 2-0 kunnen zijn toen Gilson Carvalho op de doelman schoot en Toy Seide bij de volgende actie de bal over doelman en doel lepelde. Beide genoemde Spartanen zorgden even later toch voor de bevrijdende tweede treffer: Gilson gaf de pass, Toy rondde beheerst af: 2-0.

De wedstrijd leek gespeeld maar werd toch nog even spannend. Ulas Gedik kreeg in de laatste officiële minuut na een onnadenkende actie rood en bijna direct uit de spelhervatting was het Mohamed Ajarai die de 2-1 binnen schoot. Vier spannende extra minuten volgden, maar de Oldegaarde-ploeg hield stand.

Dankzij deze zege lijkt Spartaan’20 nagenoeg veilig. De komende wedstrijd uit bij UNIO kan het tweedeklasserschap definitief worden veilig gesteld.