WedstrijdverslagenZondag 1

Spartaan’20 3 punten rijker na zwaar bevochten overwinning

Spartaan en Olympia wisselden goede en slechte momenten af. Omdat ze dat in hoog tempo deden werd het bovenal een spannende ontmoeting. Het creĂ«ren en vooral het benutten van kansen was voor beide teams het grootste probleem. In de eerste helft kwam de enige echte doelpoging op naam van Spartaan Jörgen Gomes die in de vijfde minuut de bal net naast kopte. Spartaan’20 leek in de loop van de eerste helft het heft in handen te nemen. Helaas moest Shayron Curiel in de 24e minuut het veld geblesseerd verlaten hetgeen voor met name de fysieke sterkte van de Spartaanse aanval een aderlating betekende. Spartaan wist Olympia toch onder druk te houden. Dat monde uit in een poging in de 35e minuut van Xavier Akinrinbola. Zijn schot werd gestremd. Maar toen Akinrinbola 5 minuten later vanaf ongeveer 20 meter een fraaie pegel los liet verdween de bal in de linkerbovenhoek. Met 0-1 kon er gerust worden.

Na rust trachtte Olympia de bakens te verzetten. Maar door een soort van black-out van Olympiaan Joris van den Ban kon de werkelijk prima leidende scheidsrechter Koen Klunder niet anders doen dan Spartaan een strafschop toekennen. Van den Ban sloeg in de 49ste minuut zonder enige aanleiding de bal weg. De halve tribune was verbijsterd, terwijl de andere helft blij verrast was. De strafschop werd door Batuhan Saglam feilloos benut. De 0-2 werd Spartaan dus in de schoot geworpen. Vervolgens gingen bij Olympia de trossen los. Daarbij werden uiteraard forse risico’s genomen. In die periode deden zich voor beide doelen hachelijke situaties voor.

In de 55e minuut werd een schot op het doel van Spartaan tot hoekschop verwerkt, in minuut 56 was het Spartaan Dompig die zijn schuiver net naast zag gaan. In minuut 59 was het voor Olympia toch raak. Dany Swets maakte gebruik van meerdere foutjes in de Spartaan defensie, 1-2. De spanning in de wedstrijd liep verder op en ook op de tribune hielden een aantal toeschouwers het niet meer. Spartaan bracht het laatste kwartier, dat meer dan twintig minuten duurde, Rowendey Schoop in die met zijn forse gestalte in de 96ste minuut bijna nog de 1-3 dacht te maken. De bal verdween echter naast het doel. Spartaan mag zich bij vlagen wel de betere noemen maar geluk speelde wel degelijk een belangrijke rol bij de totstandkoming van het resultaat.

Door de vele gelijke spelen vinden we Spartaan’20 op de vierde plek van 1a.