Nadat de grote mannen de leuke voorwedstrijden van JO9-1 en JO9-5 hadden bekeken en aan de hand van de kleine mannen het veld hadden betreden, mochten ze zelf aan de bak. Het werd geen gemakkelijke maar zeer zeker een boeiende middag op sportpark Thurlede in Schiedam. Het gewone grasveld was niet bespeelbaar, maar anders als nogal eens wordt beweerd weerhield het de hoofdrolspelers er niet van om op het naastgelegen kunstgrasveld een stevige maar vooral ook hele leuke pot voetbal te presenteren.

Trainer Gokan Akgoz had door omstandigheden nogal wat wijzigingen in zijn basisteam moeten aanbrengen. Zo ontbrak oa de geblesseerde aanvoerder Dylan Vyent en maakten twee A1-junioren, Jörgen Gomes en Dominique Lopes hun debuut in de basis. Excelsior’20 ging furieus van start en overrompelde onze defensie de eerste minuten volledig. Een prima uitgespeelde aanval bracht Fikret Yilmaz in vrije positie en deze routinier van de thuisclub faalde al na vier minuten niet: 1-0. Weer vier minuten later lag nummer 2 erin. Delano Ignatia bracht zijn tegenstander ten val, kreeg een gele kaart die hem later zou opbreken en zag opnieuw Yilmaz de score verdubbelen.

Een debacle zoals tegen GLZ leek aanstaande, maar onze ploeg rechtte de rug. Gaandeweg de eerste helft werd het initiatief overgenomen en kwamen er goede kansen. Zo kreeg Dominique Lopes na 25 minuten een prima kans na een goede actie van Wembley Paulino Reyes, maar aarzelde hij te veel met inschieten. Even later had Luigino Paesch echt moeten scoren uit een voorzet van Moussa Jigar, maar verdween de bal nog over de lat. Ook een goede vrije trap van Oualid Doughli trof geen doel omdat veteraan-doelman Mathijs van Deventer prima bij de les was. Excelsior had zich lange tijd niet meer laten zien maar was vijf minuten voor de pauze heel dichtbij de ongetwijfeld dan beslissende 3-0. Gelukkig voor ons lobde Fikret Yilmaz de bal naast. Op slag van rust leek de aansluitende 2-1 een feit, maar arbiter Verhoeve annuleerde de treffer van Mustafa Dogan omdat deze op de rand van buitenspel vertrok.

Na de rust greep onze ploeg zoals dat heet de tegenstander bij de strot. Met Soufian Charraoui als extra aanvaller erbij werd de druk opgevoerd. In de 52e minuut was Mustafa Dogan opnieuw niet gelukkig, toen zijn pegel de buitenkant van de paal raakte. De opgave leek wel erg groot te worden toen we even later met tien man verder moesten na de tweede gele prent van Delano Ignatia. Excelsior kreeg een geweldige kans op de derde treffer maar Giovanni de Man stortte zich er voor. En weer werd de rug gerecht. Met nog een half uur op de klok was het Swendly Albertus die prima afrondde na een mooie Spartaanse aanval, 2-1. Even later weer een kans aan de andere kant, maar gelukkig voor ons naast gemikt. En ook een vrije trap van de tegenstander miste het doel op een haar via de bovenkant van de lat. Onze aanvallen bleven minstens zo dreigend en uit een ervan viel de toch wel verdiende gelijkmaker. Een prachtige steekpass van Soufian Charraoui zette Luigino Paesch vrij voor de keeper en Luigino’s lob was wonderschoon: 2-2. Beide ploegen gingen vol voor de winst. Schoten van Soufian Charraoui en Wembley Paulino werden uit het doel gebokst door de Excelsior-doelman. Vijf minuten voor tijd werd het evenwicht in spelersaantal hersteld toen ook Mitchell Kalaboyias mocht vertrekken na een tweede gele kaart. Ondanks nog enkele halve en hele kansen aan beide kanten bleef de stand ongewijzigd. In dit geval was het op zijn plaats geweest indien het derde punt aan beide ploegen zou kunnen worden toegekend, voor het spel en de strijdwijze aan beide kanten!

Volgende week voor ons de thuisbeurt tegen Wilhelmus. Die moet natuurlijk wel weer worden gewonnen om de concurrentie voor te blijven!