Zondag-1 heeft het seizoen op een goede manier afgesloten. Het was wel spannend de laatste weken, maar uiteindelijk werd tegen Sikkerveer verdiend het Tweedeklasserschap veilig gesteld en mogen we nu weer gaan denken aan en hopen op meedoen om de prijzen in het volgende seizoen. Zondag-2 presteerde prima met een derde plaats en is in de nacompetitie nog in de race voor promotie naar het hoogste niveau, de reserve Hoofdklasse.

Intussen lopen uiteraard de voorbereidingen op de nieuwe voetbaljaargang al weer enige tijd. We maakten al eerder bekend dat Gokan Akgoz, succesvol coach van het 2e, en zijn assistent Adil el Aiboudi doorschuiven als trainerskoppel naar het 1e. Het 2e elftal zal worden getraind door Wayne Delgado, een nieuw jong gezicht die al negen jaar ervaring heeft opgedaan bij de jeugd van VOC en in het bezit is van het Uefa C-diploma.

Verzorger van de selectie is ook komend seizoen onze oud-keeper Dennis van Eck. En er voegt zich nog een ervaren oud-keeper bij de staf: Ronnie Silvis, tussen 2003 en 2012 negen seizoenen onze doelman, gaat de training van de keepers voor zijn rekening nemen. En nog een nieuw gezicht in de begeleiding: Anton Hylkema, zelf ooit jeugdspeler en nu betrokken voetbalvader, wordt toegevoegd als teambegeleider en zal zich bezighouden met diverse begeleidingsaspecten van de spelers. Ton Plinck blijft de administratieve wedstrijd- en scheidsrechtersbegeleiding doen. Stan van Eijsden wordt eerste assistent-scheidsrechter.

En dan de selectiesamenstelling zelf natuurlijk: we zijn verheugd dat minimaal 25 van de 33 huidige selectiespelers ook komend seizoen ons zwarte shirt dragen. Vanuit de eigen jeugd stroomt een zestal door waarmee we zeer blij zijn: Enes Ozturk, Jordy Vrede, Swendley Albertus, Oualid Doughli, Abdulsamed Abdullahi en Giovanni de Man. Enkele nieuwelingen voegen zich hier ook nog eens bij: Uegene Ignacia (jaartje Poortugaal) en Dylan Vylent (voorheen in de jeugd) keren terug bij ons en echt nieuwe gezichten zijn Angelo Semil, Delano Ignatia, Mehmet Kar, Khalid el Bouyakoubi, Jounes Hannati en Denzel Bijlhart. We heten allen van harte welkom en wensen iedereen op voorhand veel succes! De vertrekkers van de huidige selectie wensen we uiteraard succes in hun nieuwe omgeving.