Zondag 19 maart  

REDACTIE: Excuus, onderstaande beschrijving is gebaseerd op verminkte informatie. Er is wel degelijk een vol programma in 2D

Waarom slechts 1 duel in de 2e Klasse D dit weekend?  De stand wordt door Kocatepe (19 gespeeld) en OHVV (zelfs maar 17x) toch al scheef getrokken. Opmerkelijk genoeg is die ene wedstrijd van Spartaan’20 tegen VFC wel een topduel in de strijd om de tweede periodetitel.

Waar VFC aanvankelijk de puntjes mondjesmaat binnenhaalde en daarbij in de onderste regionen belandde, is het nu aan een opmerkelijke opmars bezig. De 4 achtereenvolgende overwinningen geeft de Vlaardinger Geel-Zwarten wat lucht ten opzichte van de gevaarlijke plaatsen en maakt hen (samen met Kocatepe) tot kandidaat voor een plaats in de nacompetitie voor promotie.

Het almaar uitdijen van Spartaans voorsprong is dus bepaald geen zekerheidje, maar elk puntje dat er nu binnenkomt maakt het voor de concurrentie moeilijker om de achterstand in te lopen. En de snelheid en balvaardigheid van Spartaan’20 maakt het elke verdediging lastig. Mis het niet!

19 mrt 14.00 VFC 1 – ZO1
Wilt u de wedstrijd volgen? Kom naar:
Sportlaan 130,
3135 GX Vlaardingen

Thuis op de Oldegaarde 2 duels
12.00 ZO3 – Pretoria 2
12.00 ZO4 – Besiktas 3

ZO3 zit in een fase van de competitie dat er tegenstanders worden ontmoet die op de ranglijst in de buurt staan. Probeer daar puntjes van af te pikken, mannen. Er kunnen er best een paar bij, om de (wat magere) negende plaats te ontstijgen.

ZO4 zit in precies zo’n zelfde fase, maar omdat zij op de derde plek staan, voelt het toch anders aan.

Ter inspiratie deze keer de landskampioenen van de Federatie van Roomsch-Katholieke Voetbalbonden in Nederland, de overkoepelende organisatie van de vijf rooms-katholieke voetbalbonden. Het jaar: 1939.