NieuwsNieuws 2018/2019

Zondag 2 juni 2019

Het derde elftal thuis tegen Antibarbari en het vierde uit tegen Feyenoord, dat zijn de laatste partijtjes van dit seizoen. Daarna is het een paar maanden zuchten, duimendraaien en tandakken tot het voetballen weer begint.

Zondag 2 juni 2019, THUIS
12.00 ZO3 – Antibarbari 7

Zondag 2 juni 2019, UIT
12.00 Feyenoord 3 – ZO4
= = = = = = = = = =
Leo Beenhakker vond destijds dat voetbal de belangrijkste bijzaak van het leven was. Wij hebben nog een leuk randzaakje van die bijzaak ontdekt! Het betreft een persbericht over de Jetro Willems Cup, dat we hieronder vermelden. Onnodig te zeggen dat Jetro Willems ooit bij Spartaan’20 begon met voetballen. Alras werd zijn talent herkend en verder ontwikkeld bij Sparta en PSV.
= = = = = = = = = =
P E R S B E R I C H T
Op zondag 2 juni organiseren wij in samenwerking met oud Spartaan’20 speler Jetro Willems en Daily Events de Jetro Willems Cup in de Rotterdamse wijk Zuidwijk. Hierbij doet Jetro wat terug voor de jongeren in de wijk waarin hij is opgegroeid. Het evenement wordt ondersteund door verschillende organisaties zoals TOS, DOCK, JOZ, gebiedscommissie Charlois en WijkcomitĂ© Pendrecht.

Volg deze link voor meer informatie:
https://www.rijnmond.nl/nieuws/181696/Jetro-Willems-krijgt-eigen-straatvoetbaltoernooi-in-Rotterdam

Voor mensen die deze link niet kunnen openen volgt hier de tekst:

Rotterdammer en oud-Spartaan Jetro Willems gaat zich via een eigen straatvoetbaltoernooi inzetten voor de buurt waarin hij is opgegroeid. De 22-voudig Oranje international bracht zijn jeugd door in Zuidwijk. De Willems Cup vindt plaats op zondag 2 juni van 13:00 tot 18:00.

Het ‘Maldenburgplein‘ (op de hoek van Schuilenburg en Geuneburg) is de locatie van de eerste Willems Cup. “De Rotterdamse wijk Zuidwijk is in ontwikkeling”, vertelt de huidige linksback van Eintracht Frankfurt. “De pleintjes en faciliteiten zijn er wel, alleen wordt er veel minder gebruik van gemaakt. Dit komt ook doordat commerciĂ«le partijen en overheden steeds minder toffe straatvoetbaltoernooien organiseren.”
“Het is een clichĂ©; maar tijden zijn natuurlijk veranderd en met de Playstations en smartphones is er voor jongeren de noodzaak niet meer om naar buiten te gaan en hun vrienden te ontmoeten. Op mentaal en sociaal vlak gaat dit de jongeren opbreken als ze geen balans vinden hierin”, vertelt Willems verder.

De Willems Cup wordt georganiseerd in samenwerking met Daily Eventz en Panna Knock Out. Dit is een straatvoetbaltoernooi waar 3 tegen 3, Panna Knock Out en FIFA gespeeld wordt. Het evenement wordt ondersteund door verschillende organisaties zoals TOS, DOCK, JOZ, Sportbedrijf Rotterdam, gebiedscommissie Charlois en Wijkcomité Pendrecht.

website: www.pannaknockout.com