Zondag 7 mei

ZO1 treedt voor de 3e maal dit seizoen aan tegen Kocatepe. De vorige keer betrof het een aantal nog te spelen minuten van de onderbroken thuiswedstrijd. Dat werden de spectaculairste 18 minuten van het seizoen. Kocatepe, met slechts 9 spelers, sloeg vanwege het ondertal de opbouw en het middenveld over en zette met lange ballen de voorhoede aan het werk. Spartaan’20 deed desgelijks, juist vanuit het oogpunt van overtal. De toeschouwers dachten naar een tenniswedstrijd te kijken, zo snel moesten ze de hoofden steeds de andere kant opdraaien. Onbegrijpelijk dat er over en weer niet gescoord werd, eigenlijk.

Deze keer zal er vast wel eens gescoord en getemporiseerd worden. Kocatepe heeft nog belang bij het veiligstellen van een plaats in de nacompetitie (dat kan ze zelfs op meerdere manieren lukken). Spartaan’20 wil gewoon lekker doorgaan met ongeslagen blijven in 2017, waarbij het aantal doelpunten “voor” inmiddels is opgelopen tot recordhoogte.

ZO2 speelt uit bij Slikkerveer. Mensen die de ranglijst bestuderen zien weinig verschil tussen beide ploegen, die evenveel punten hebben verzameld. De doelcijfers geven 2 goals in het voordeel van Slikkerveer aan, met dien verstande dat Spartaan’20 er meer heeft gescoord. Uitgaand van “ongeveer” een gelijkspel, mag Spartaan’20 hopen dat het scorend vermogen in de slotfase de winnende treffer oplevert.

12.00 Slikkerveer 2 – ZO2
14.00 Kocatepe 1 – ZO1