In de eerste helft van de wedstrijd Spartaan’20 – DOSKO viel er maar weinig te genieten. DOSKO wist Spartaan’20 lam te leggen. Er werd wel individueel gewerkt, maar het collectief aan Spartaan’20-kant ontbrak en een harder werkend DOSKO kreeg ruimte om het Spartaan’20 lastig te maken. Sterker nog, in de 9e minuut wist Brian Kruf DOSKO op 0-1 te zetten omdat een bal in de verdediging slecht werd weggewerkt. Kruf schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de bal hard genoeg langs keeper Poya Maleki Seifar. Zoals gezegd stelde Spartaan’20 daar weinig tegenover. Pas in de 42e minuut wist Xavier Akinrinbola DOSKO-keeper Daan Mennes te passeren, maar daar was een gevalletje buitenspel aan vooraf gegaan volgens de DOSKO grensrechter. Daar was niet iedereen het mee eens, maar wel de uitstekend fluitende scheidsrechter Meeuwenoord. Hij kende het doelpunt dus niet toe. In de 45e minuut kreeg Shayron Curiel de kans om alsnog de gelijkmaker te produceren, maar hij schoot de bal hard over het doel.

In de tweede helft schakelde Spartaan’20 een tandje hoger, maar er veranderde aanvankelijk te weinig in het spelbeeld en dus ook in de stand. DOSKO miste een grote kans, de bal vloog voorlangs het doel, en Swendly Albertus kreeg namens Spartaan’20 een grote kans maar zijn poging ging hoog over.

De kanteling in de wedstrijd kwam toen bij Spartaan’20 in de 67e minuut Rowendy Schoop en Shelton Wijngaarde invielen, die beiden hun rentree maakten na een langdurige blessureperiode. Spartaan’20 kreeg op slag een heel ander gezicht. Rowendy Schoop stond nog geen 15 seconden in het veld toen hij al de 1-1 op het scorebord wist te krijgen. En in de 72e minuut was het weer Rowendy Schoop die de 2-1 liet aantekenen. Even later dacht DOSKO nog terug te komen in de wedstrijd, maar de lob van Brian Kruf belandde tegen de lat.

En vervolgens ging het heel snel! Het goede voorbeeld van Rowendy Schoop zette Swendly Albertus er toe aan om in de 76e minuut ook keeper Daan Mennes te passeren, nadat hij knap door de verdediging van DOSKO was gesoleerd: 3-1. En een minuut later werd dezelfde Swendley Albertus door de ingevallen Davi Lizardo vrij voor het doel gezet en tekende hij dus ook de 4-1 aan.

DOSKO heeft gedurende driekwart van de wedstrijd de indruk gehad Spartaan’20 af te kunnen stoppen, maar moest zich uiteindelijk dus toch gewonnen geven. De Spartanen konden met drie punten op zak en een fraaie bos bloemen namens het bestuur voor de moeders tevreden huiswaarts keren.