WedstrijdverslagenZondag 1

In een wedstrijd waarin van alles gebeurde en beide ploegen vol voor de overwinning speelden, liet Spartaan’20 zich uiteindelijk in de slotfase toch nog verrassen door het intimidatiespel van BMT, dat af en toe over grenzen heen ging. In een turbulente slotfase werd het van 2-1 nog 2-4. Een factor die zeker tegen zat, was het onvoldoende optreden van de arbiter van dienst de heer Marees, die vergat minstens Ă©Ă©n en misschien wel twee BMT-ers van het veld te sturen. Maar dat was allemaal niet van belang geweest als de Spartanen zelf bij een 2-1 voorsprong minstens Ă©Ă©n van de diverse 100% kansen hadden benut.

De eerste kans van de wedstrijd was na een kwartier voor BMT, maar hun spits liet de schietkans liggen. Uit de tegenaanval de kans op de openingstreffer voor de thuisploeg, maar Michel Margaretha kopte in de handen van de doelman. Even later een geweldige volley van 35 meter van Lucas Rochiendrick, net naast. In de 27e minuut is er toch de verdiende Spartaanse voorsprong. Soufian Charraoui houdt de bal op de zijlijn binnen, een bal moet er immers helemaal overheen, en brengt met zijn rush uiteindelijk Michel Margaretha aan de bal. Die kapt zijn tegenstander fraai uit en schiet uitstekend binnen, 1-0. Intimidatie-actie nummer1 is er van de trainer van BMT, die zomaar veertig meter het veld inloopt en de scheidsrechter luidkeels te verstaan geeft dat het een ingooi was (niet dus, uw verslaggever zat er vier meter vandaan). De coach mag weer gewoon op de bank gaan zitten…

Na dik een half uur laat Soufian Charraoui opnieuw zijn klasse zien. Na weer een mooie actie brengt hij opnieuw Michel Margaretha in stelling, die schiet tegen de paal en ‘Souf’ is er als de kippen bij om zelf de 2-0 binnen te werken. Een volgende scheidsrechterlijke dwaling leidt op slag van rust tot de 2-1. Keeper Alihan Ulusoy wordt ten onrechte bestraft met een vrije trap tegen omdat hij de bal oppakt (de bal kwam niet van de voet van een Spartaanverdediger bij hem); de indirecte vrije trap wordt door BMT-er Mounir Faloun tot treffer gepromoveerd.

Ondanks de warmte ligt na de pauze het tempo hoog en gebeurt er van alles. Eerst is er een kansrijke situatie voor Hans Kapata en Michel Margaretha, maar eerstgenoemde gaat voor eigen succes in plaats van de bal breed te leggen. Vervolgens kopt Joël Nascimento prima op doel maar wordt zijn bal van de lijn gehaald. En in de 71e minuut komt Soufian Charraoui enkele centimeters tekort, want kogelt de bal na een weer fraaie actie op de paal. Tussendoor laat ook BMT van zich horen, maar behalve wat vrije trappen op gevaarlijke plaatsen krijgt het niet echt hele grote kansen en het maakt intussen wel ook de nodige overtredingen. Bij een ervan ontstaat een opstootje en was een rode kaart aan BMT-kant zeker op zijn plaats geweest, maar deed de arbiter het af met gele prenten.

De Spartaanse kansen op de derde en ongetwijfeld dan beslissende treffer rijgen zich met nog tien minuten op de klok aaneen. Soufian Charraoui loopt alleen op de keeper af, die zijn doel goed verkleint en de bal eindigt in het zijnet. Daarna een prima voorzet van ‘Souf’, de ingevallen 16-jarige Jason Uiterloo schuift de bal tot ontzetting van iedereen naast het lege doel. Vervolgens is het weer Soufian Charraoui die op de keeper schiet en daarna komt Swendly Albertus vrij voor de doelman. Swendly tikt naast, maar wat minstens zo cruciaal is: de keeper trapt na in de botsing, de scheidsrechter ziet het en….geeft slechts geel!

Het onprettig luidruchtige, intimiderende gedrag van een deel van de BMT-aanhang achter hun dug-out bereikt vervolgens een kookpunt en met nog enkele minuten te gaan kent de arbiter diverse vrije trappen net buiten ‘de zestien’ toe waarbij je minstens een vraagteken kon plaatsen. Uit Ă©Ă©n ervan gaat de bal van de voet van Abdullah Achahbar via de Spartaanse muur buiten bereik van Alihan Ulusoy in het net: 2-2. De Spartanen zijn de kluts dan echt kwijt in de extra tijd. Hans Kapata mist volledig bij het wegwerken van de bal, waarna het voor Achahbar eenvoudig is om de 2-3 binnen te schuiven. Een deze BMT-spits kroont zich helemaal tot ‘man of the match’ als hij in de 95e minuut ook nog de 2-4 erin schiet.

Zware teleurstelling natuurlijk bij de Spartanen. Desondanks: hard gewerkt, bij vlagen goed gevoetbald Ă©n ook nog eens prima gedrag door niet op de intimidaties van BMT in te gaan. Dat laatste is het grootste compliment dat je kunt krijgen, laten we dat dan vandaag maar als de winst zien!