Moeizame zege van Spartaan’20 bij VFC 0-1

Er zijn van die wedstrijden die op grond van het vertoonde eigenlijk geen winnaar verdienen. VFC – Spartaan’20 was er zo eentje. De straffe wind over het veld maakte het voor beide ploegen moeilijk om een aantrekkelijk schouwspel te bieden. Wat resteerde, was de spanning. Vijf minuten voor tijd trok de koploper de zege alsnog over de streep.

Spartaan’20 startte met de wind in de rug, maar deed er weinig mee. Enkele afstandsschoten misten kracht en de juiste richting. Een mistrap van doelman Giovanni de Man bood VFC al na vijf minuten de kans de score te openen, maar de Spartaanse sluitpost herstelde zich goed. Een minuut later kreeg hij hulp van de paal, toen VFC-er Colin Huis in ’t Veld de bal wel langs de doelman kreeg. Halverwege de eerste helft verscheen dezelfde VFC-er weer vrij voor De Man, die nu met de voeten redde.

Aan de andere kant was Soufian Charraoui met een fraai schot langs de keeper dichtbij de 0-1, maar werd de bal van de lijn gehaald door Pim Mudde. Even later had Michel Margaretha op drie meter van het doel moeten scoren uit een voorzet van Charraoui, maar werkte de Spartaan-spits de bal nog tegen een verdediger aan.

De 17-jarige Shelton Wijngaarde gaf als rechtsachter zijn debuut in de hoofdmacht van Spartaan’20 glans door de laatste VFC kans voor de pauze van de doellijn te halen.

Na de rust een voortzetting van het spelbeeld, waarbij de kansen aan beide kanten op de vingers van een hand vielen te tellen. Pim Gieles kreeg namens VFC de mooiste maar mikte naast. En op een vrije trap van Justin van Mullem redde Giovanni de Man prima.

Met nog een kwartier te gaan was Swendly Albertus dichtbij de openingstreffer, maar zijn lob over de uitlopende doelman verdween net naast het doel. Met nog vijf minuten op de klok viel alsnog de 0-1: Soufian Charraoui had een geweldige passeerbeweging in huis en ging vrij op de doelman af. Die redde eerst nog, maar de attente Michel Margaretha kogelde de rebound van twintig meter onhoudbaar in het net.

In de laatste officiële minuut had hij zelfs een tweede treffer op de voet, maar ging de bal via de keeper naast. In de extra tijd probeerde VFC het nog wel met hoge ballen, maar de jonge  Spartaandefensie bleef overeind.