De vooraf met enige vrees tegemoet geziene ontmoeting met het degelijke Antibarbari pakte nogal gemakkelijk uit. De wedstrijd werd feitelijk in het eerste kwartier beslist. Enig minpuntje: de score had hoger kunnen of eigenlijk mĂłeten uitvallen.

Spartaan’20 startte uitermate scherp en overliep de tegenstander vanaf de eerste minuut met snelle aanvallen over de flanken. Al in de derde minuut was het raak. Luigino Paesch werd diep gestuurd en leverde een uitstekende voorzet af die door Swendly Albertus van dichtbij onhoudbaar werd ingekopt: 1-0. Na twaalf minuten de 2-0, toen Hans Kapata uitstekend doorging op een diepe bal; via een kluts met de keeper bracht hij de bal in de voeten van Michel Margaretha die binnen schoof. En ook de 3-0 vijf minuten later was een productie dankzij dezelfde spelers.

Antibarbari stelde er in de eerste helft vrijwel niets tegenover, behoudens een wegens buitenspel afgekeurde treffer op het half uur. De Spartanen verzuimden intussen de score fors op te voeren. waar zeker alle mogelijkheden toe waren. Liefst driemaal werd de bal van de doellijn van de bezoekers gehaald doordat feitelijk net steeds te slap werd ingeschoten. In de blessuretijd van de eerste helft viel nog de 3-1, uit een penalty na een vermeende overtreding van Wembley Paulino, en leek het hiermee nog een echte wedstrijd te kunnen worden.

Maar ook na de thee bleek Antibarbari een machteloze ploeg deze middag en kwam het nauwelijks tot echte kansen in  het tweede bedrijf. Doordat tegelijkertijd Spartaan’20 te gemakzuchtig omging met de geboden ruimte en verzuimde de kansen uit te spelen, bleef de 3-1 van het eerste kwartier tot het einde op het bord.

Een prima regelmatige zege natuurlijk, waardoor de titel weer een stapje dichterbij komt. Volgende week de lastige uitbeurt bij VFC!