Tegen een van de lastigste tegenstanders werd, net als in de uitwedstrijd eerder dit seizoen, een moeilijke maar verdiende zege geboekt. HVV werd met 2-1 terug naar Den Haag gestuurd en dankzij het puntenverlies van de achtervolgers lijkt het gat nu wel definitief geslagen.

In de eerste helft was Spartaan’20 heer en meester in het eerste half uur. Kansen waren er volop, maar de juiste richting ontbrak steeds. Al in de 2e minuut mocht Ersin Akdag vrijstaand aanleggen maar schoot zwak in. Na een kwartier een nog grotere kans voor Juthlen Castillo, maar die schoot voorlangs. En even later was Luigino Paesch de derde Spartaanse speler die de bal niet langs de doelman kreeg. Net voor het half uur had een fraaie actie van Luigino Paesch een beter lot verdiend dan de op de lat eindigende knal. En een schot van Ersin Akdag werd door HVV-keeper Voskamp nog net tot hoekschop verwerkt. Pas na ruim een half uur was er het eerste gevaar van HVV-kant. Jaap Donker leek te kunnen binnenschieten na een fraaie aanval maar zag er nog net een Spartaans been tussen komen.

Na de rust was het een meer gelijkopgaande wedstrijd. Spartaan’20 was minder dominant en HVV durfde meer vooruit te voetballen. Ondanks de moeilijke omstandigheden van striemende buien en wind, ontspon zich een aardig gevecht. Vrij snel was het raak. Spartaans routinier op het middenveld Moussa Jigar verspeelde de bal knullig, Stefan Roos legde vanaf dertig meter aan en Spartaan-keeper Giovanni de Man verkeek zich volkomen op het dwarrelende schot: 0-1. Vervolgens gebeurde er in enkele minuten heel veel, zonder doelpunten. Eerst was Spartaan’20 dichtbij de gelijkmaker met schoten van Moussa Jigar en Ersin Akdag en daarna verzuimde Jaap Donker een mogelijk beslissende Haagse treffer te maken, dit laatste dankzij goed reddingswerk van Giovanni de Man overigens.

De gelijkmaker na ruim een uur was wel verdiend maar viel nogal onverwacht. HVV verspeelde de bal op het middenveld, de keeper stond te ver voor zijn doel en Moussa Jigar zag de kans. Geholpen door de wind joeg hij de bal van veertig meter met een boog in het net: 1-1.

De volgende grote kans was weer voor HVV, maar Alex Youngman mikte over. Met nog een klein kwartier te gaan viel de tweede en beslissende Spartaanse treffer. Een prachtige een-twee tussen Michel Margaretha en de sterk spelende Wembley Paulino Reyes en ‘Wemba’ schoot snoeihard binnen.

Daarna had Mustafa Dogan met een schot en een kopbal de wedstrijd definitief kunnen beslissen maar miste hij net de juiste richting. Bij het ingaan van de extra tijd was er aan de andere kant een grootse redding van Giovanni de Man nodig om de volle buit aan de Oldegaarde te kunnen houden. De goed leidende scheidsrechter Van der Spoel telde er nog bijna zes minuten tijd bij, verandering in de stand bracht dit niet meer.

Volgende week de vierde achtereenvolgende thuisbeurt voor Spartaan’20, waarin de jacht op de titel ongetwijfeld wordt voortgezet.