De thuisbeurt tegen VFC leek vooraf makkelijk gelet op de ranglijst. De bezoekers behaalden tot nu toe slechts een punt. Maar geen enkele partij is makkelijk en daar had trainer Gokan Akgoz vooraf zijn manschappen ook zeer voor gewaarschuwd. Het pakte goed uit. Na een onverdiende 0-1 achterstand bij rust bleven de mannen bij de les en werden de zaken na rust recht getrokken: 3-2. De 19-jarige Soufian Charraoui was de grote man met twee prima doelpunten binnen een minuut. sp20-vfc-091016

De wedstrijd begon van beide kanten nogal afwachtend, de eerste twintig minuten viel er geen echte kans te noteren. Een kopballetje van dichtbij van Oualid Doughli over de VFC-doelman en de lat  betekende het eerste gevaar. VFC was nog nauwelijks in de vijandige ‘zestienmeter’ gesignaleerd, maar kreeg de openingstreffer min of meer in de schoot geworpen. De verder goed leidende arbiter Oosterlaken meende in een onschuldig duel bijna op de achterlijn een overtreding te zien en wees naar de stip. VFC-er Justin van Mullem schoot zuiver in: 0-1. Spartaan’20 voerde hierna het tempo op en nam de tegenstander in de tang. Een prima voorzet van Angelo Semil werd door Swendly Albertus op de kruising gekopt. Vervolgens was Redwane el Aiboudi dichtbij de verdiende gelijkmaker maar redde VFC-keeper Simon Kooij met een prima reflex. Op slag van rust leek de 1-1 een feit, maar was de lob van Soufian Charraoui over de doelman net te zacht en werd nog voor de lijn weggewerkt.

Na de pauze voerde Spartaan’20 de omsingeling op en kon een treffer niet uitblijven. Eerst miste Soufian Charraoui nog tweemaal in kansrijke schietpositie, maar net voor het uur wedstrijd was hij binnen de minuut tweemaal succesvol. Eerst rondde hij een voorzet van dichtbij af en even later werd hij diep gestuurd door Swendly Albertus en schoof de bal prima langs de uitlopende doelman.

Weer nauwelijks een minuut later kon Redwane el Aiboudi in vrijstaande positie de wedstrijd in het slot gooien, maar zijn schot ging enkele meters over.

VFC moest vervolgens meer vooruit voetballen en stichtte enig gevaar. Eerst redde Giovanni de Man prima en bij een kopbal uit de daaropvolgende hoekschop had hij het geluk mee toen de bal van de onderkant van de lat terug het veld in spetterde. De ruimte die VFC noodgedwongen moest bieden, leverde vervolgens de derde Spartaanse treffer op. Moussa Jigar stuurde Angelo Semil diep en die schoot uitstekend binnen: 3-1. De wedstrijd leek gespeeld, maar toch rechtte VFC nog eens de rug. Het dwong Giovanni de Man tot twee geweldige reddingen. Vier minuten voor het einde werd het toch nog spannend. De Spartaanse verdediging kreeg een hoekschop niet goed weggewerkt en in de scrimmage kwam de bal voor de voeten van Justin van Mullem die 3-2 aantekende. Hierna moest Giovanni nogmaals een keer redding brengen, terwijl aan de andere kant Gilson Carvalho Dias verzuimde om de allesbeslissende vierde treffer te maken. Het bleef bij 3-2 en coach Gokan Akgoz wees er na afloop nog maar eens op dat elke tegenstander nu optimaal geladen naar de koploper komt, die daar dan 110% tegenover moet zetten. Dat was vandaag dus gelukt!