Senioren Zondag 1 – Wedstrijdverslagen 1617Wedstrijdverslagen

Met enige vrees werd het bezoek bij naaste belager HVV tegemoet gezien. De ervaren middenvelders Moussa Jigar en Redwane el Aiboudi ontbraken evenals voorgaande twee duels vanwege voortdurend blessureleed en ’s ochtends moest ook spits Simri Bendt nog afhaken, overigens vanwege de vreugdevolle reden van zijn vaderschap.

In de toss koos HVV er voor om met de wind tegen te beginnen, iets dat gaande de wedstrijd in het voordeel van Spartaan’20 uitpakte omdat de wind in de tweede helft aanmerkelijk minder werd. Goed voetbal was onder deze omstandigheden niet echt mogelijk, maar een spannend potje werd het wel. De eerste helft verliep qua spel gelijkwaardig, maar onze mannen beseften dat in ieder geval veel moest worden geschoten met de enorme wind in de rug. Nadat eerst al uit drie pogingen drie corners werden geforceerd die echter niets opleverden, was het in de 11e minuut Mustafa Dogan die met een prachtige actie de ban brak. Hij draaide vanaf de linkerkant ‘op z’n Robbens’ naar binnen en knalde vanaf ruim twintig meter met de rechtervoet onhoudbaar in de bovenhoek: 0-1. Vijf minuten later had het aan de andere kant raak kunnen zijn als scheidsrechter Voogt naar de stip had gewezen, maar hij oordeelde -dichtbij staande- de actie van Osman Tozlu op tegenstander Jaap Donker als een actie op de bal. Vervolgens waren Hans Kapata (bijna op de doellijn via een tegenstander naast) en Enes Ozturk (vrije trap die de keeper over tikte) dichtbij een tweede Spartaan-treffer. Aan de andere kant moest Giovanni de Man in het Spartaan-doel tweemaal redding brengen met geweldige reflexen.

Op slag van rust nog drie enorme Spartaanse mogelijkheden. Mustafa Dogan kopte in volkomen vrije positie in handen van de keeper en Hans Kapata en Swendly Albertus misten mooie schietkansen.

Na de thee verwachtte iedereen een Haagse stormloop, maar zeker de eerste tien minuten verliepen anders. Eigenlijk had Spartaan’20 op dat moment de wedstrijd in het slot mĂłeten gooien. Een schuiver voorlangs, een prachtige actie van Soufian Charraoui die op drie meter van het doel stierf in schoonheid en een vrije schietkans voor Swendly Albertus die te wild over mikte. Deze missers hielden HVV in de wedstrijd en dat trachtte de druk te verleggen op het Spartaanse doel. Tot veel vloeiende aanvallen en echt gecreĂ«erde kansen leidde dat niet, maar enkele keren matig verwerken cq wegwerken van de bal aan Spartaan-zijde stuurde toch tweemaal een HVV-er richting Giovanni de Man, die echter beide malen attent uit kwam. De Spartaan-aanval zette er ook niet veel meer tegenover en coach Gokan Akgoz besloot nog wat nieuwe energie in te brengen. A1-speler Dominique Lopes mocht zijn debuut maken en bracht de gemiddelde leeftijd van het in het veld staande team nog wat verder naar beneden tot 20,6 jaar. Door allerlei kleine blessures lag het spel in het laatste kwart van de wedstrijd veel stil, waardoor scheidsrechter Voogt uiteindelijk liefst ruim 13 minuten liet doorspelen als extra tijd. En daarin gebeurde ineens toch nog veel. HVV-er Jaap Akerboom kopte van dichtbij te zacht in en zijn ploeggenoot Tommie Steens waagde een eerste(!) afstandsschot dat ruim naast ging. Spartaan’20 kreeg uiteraard extra ruimte en dat leidde tot een uitgespeelde actie van Michel Margaretha tegenover de HVV-doelman, waarna Soufian Charraoui de bal in het lege doel mocht lopen: 0-2. Die treffer bleek nog nodig ook, want in de 11e minuut van de extra tijd bracht Jaap Donker met een hard schot toch nog even de spanning terug. Het was bijna donker en de resoluut leidende arbiter Voogt vond het even later echt genoeg. De Spartanen mochten drie punten meenemen en hadden een extra felicitatie over voor jonge vader Simri (van zoon Ilay) na afloop in de kleedkamer.

Dankzij deze zege Ă©n het puntenverlies van alle achtervolgers, staan onze mannen nog steviger aan kop en lonkt de eerste periode. Volgende week vrij en een week later de Oldegaarde-derby thuis tegen Kocatepe.