Veel strijd en inzet bij Alexandria’66 – Spartaan’20

Vooraf werd ingeschat dat het krachtsverschil tussen Alexandria’66 en Spartaan’20 niet groot zou zijn. De zaterdag-tweedeklasser was er bovendien veel aan gelegen om de 6-1 nederlaag in de eerste bekerwedstrijd tegen sc Feyenoord recht te zetten. En dat bleek overduidelijk! Met name in de eerste helft werd de slag op het middenveld vaak gewonnen door Alexandria’66, waardoor of misschien ook wel omdat Spartaan’20 onzorgvuldig met de passing omging. Er waren genoeg halve en hele kansen voor de gastheren. Daar stonden ook de nodige hele missers tegenover, hetgeen het thuispubliek dan weer tot wanhoop dreef. Omdat Spartaan’20 van lieverlee ook van zich deed spreken ontstond iets van gelijkwaardigheid.

De beide teams grossierden vol enthousiasme in grote en kleine fouten. Van keeper tot spits ging telkens wel wat mis. Voor een neutrale toeschouwer wellicht leuk, maar voor de supporters ietwat teleurstellend. Nadat er dus diverse kansen om zeep waren geholpen schoot Enes Ozturk namens Spartaan’20 op de paal naast de vertwijfeld duikende Alexandria-doelman (en oud-Spartaan) Marvelous Oron. De prima keepende goalie van Alexandria’66 zou in het vervolg van de wedstrijd een voor Spartaan’20 lelijke sta in de weg blijken te zijn.

In de 28e minuut tastte Spartaan’20-keeper Giovanni de Man mis op een inzet van Jurano O’Brien, met als gevolg een op dat moment overigens verdiende 1-0 voorsprong voor Alexandria. Nog voor rust waren er nog genoeg dreigende situaties, maar de spitsen moesten steeds hun meerdere erkennen in de verdedigers of schoten niet met scherp.

Spartaan’20 hanteerde in de tweede helft een andere strijdwijze en het middenveld werd gaandeweg sterker. Toen dat nog geen goals opleverde, besloot coach Gokan Akgoz na een uur voetbal tot twee wissels aan Spartaanse kant. Alexandria’66 moest achteruit, maar bleef met counters erg gevaarlijk. De 1-1 kwam onverwacht, de manier waarop paste wel in het wedstrijdbeeld. Door goed doorzetten van Soufian Charraoui en een klutsbal tussen twee Alexandria-verdedigers kwam Charraoui vrij voor de keeper, die hij vervolgens uitstekend en doeltreffend omspeelde.

Even later werd aan Spartaan’20-zijde ook Michel Margaretha nog ingebracht. Deze snelle aanvaller wist bij zijn eerste balcontact een voor het publiek ogenschijnlijk veel te harde voorzet te produceren. Maar er was buiten ’tovenaar’ Soufian Charraoui gerekend, want die kopte de bal fabuleus vrijwel vanaf de achterlijn in de bovenhoek: 1-2. Alexandria’66 zette nog een keer aan en met twee ballen op de buitenkant van de paal en een bal op de lat bezorgde het Spartaan’20 nog de nodige stress, maar gescoord werd er niet meer. Scheidsrechter Waleveld wist deze beslist pittige pot voetbal prima te leiden en maakte van alle acteurs veruit de minste foutjes.

Komende zaterdag, thuis om 17.00 uur, staat de derde bekerontmoeting op het programma tegen sc Feyenoord.