Dat onze mannen het niet gemakkelijk zouden krijgen tegen Kocatepe stond bij voorbaat vast. Wij in de degradatiezone en Kocatepe titelkandidaat, hierbij gevoegd een behoorlijke dosis rivaliteit tussen spelers die elkaar goed kennen: mooie ingrediënten voor een heerlijke pot voetbal en dat werd het ook. Onze speciale verslaggever Rien van Gruijthuijsen tekende het volgende op:

Dat ook de tweede Oldegaarde derby dit weekend tussen Spartaan’20 en Kocatepe in navolging van het duel van de zaterdagtakken door de Spartanen zou worden gewonnen hadden maar weinig voetbalkenners durven voorspellen. De wedstrijd zondag werd gespeeld in een troosteloze entourage, maar gelukkig weerhielden kou en regen velen er niet van om toch te komen kijken. De beide teams deden voor een volle tribune er alles aan om het publiek te vermaken. Teams die beide de aanval niet schuwden deden de kou bijna vergeten. Spartaan’20 kwam goed uit de startblokken en dicteerde de wedstrijd, maar ook Kocatepe liet zich niet onbetuigd. Binnen vier minuten misten zowel Spartaan’20 als Kocatepe een grote kans. Spartaan’20 bleef Kocatepe op eigen helft terugdringen en miste op een haar na het doel uit twee opgelegde kansen. De verdiende 1-0 voor Spartaan’20 kwam toch op het ‘scorebord’. De bepaald niet lange Pato Freire Ribeiro kopte de bal onbereikbaar voor Kocatepe-doelman Ahmed el Hilio in de linkerbovenhoek. Kocatepe begreep dat als zij haar kansrijke hoge positie op de ranglijst wilde handhaven er uit een ander vaatje getapt moest worden. Daardoor ontstond echter nog meer ruimte voor gevaarlijke acties voor het Kocatepe doel. Spartaan’20 mocht zichzelf in die fase verwijten dat er niet nog meer gescoord werd. Door de aanvallende aspiraties van Kocatepe verplaatste het spel zich toch steeds meer naar de Spartaan’20 helft. Wat dan ook niet kon uitblijven, was een tegengoal. In de 34e minuut was het Hasan Sakar die de bal achter de Spartaan’20-goalie werkte. Naar de mening van de scheidsrechter en de grensrechter was er echter aan deze goal een buitenspelsituatie voorafgegaan: doelpunt afgekeurd. Met deze tegenslag kon Kocatepe gezien de heftige reacties maar zeer moeilijk omgaan en uiteindelijk werd zelfs de doelpuntmaker met rood uit het veld gestuurd.
Kocatepe trok met verhoogde inzet ten strijde. Met bewonderenswaardig veel energie wisten de 10 Kocateperanen diverse kansen te creëren. Ze werden echter niet benut. Totdat in de zesde minuut van de terecht toegekende extra tijd Baris Akdil op ongeveer 25 meter van het doel een vrije schop mocht nemen. De bal vloog snoeihard onder de lat en boven de keeper het net in. Een prachtgoal vonden vriend en vijand. Met 1-1 dus de kleedkamer in.

Na rust zagen we weer hetzelfde spelbeeld. Zowel Spartaan’20 als Kocatepe zocht de aanval. Het was deze keer Kocatepe dat het eerst het net wist te vinden, maar ook deze goal vond geen genade in de ogen van de scheidsrechter omdat hij hands had geconstateerd. Een beslissing waar deze keer geen discussie over werd gevoerd. Daarna was het Spartaan’20 dat een aantal kansen onbenut liet. Een aantal maar niet allemaal: in de 22 minuut was het een voorzet van links die de volledig vrij voor de keeper staande Toy Seide bereikte, die vervolgens de bal via de keeper in het doel wist te werken, 2-1.

Deze klap kwam Kocatepe niet meer te boven. De energie die de tien in deze zware pot hadden gestoken eiste zijn tol en ook de wissels konden niet veel verandering in het spelbeeld brengen. Het was Spartaan’20 dat uit counters nog de meeste kansen wist te creĂ«ren. In de laatste minuut kreeg Kocatepe nog wel een vrije schop, maar deze keer werd de bal erg hoog en ver het bos in gestuurd. Ook een laatste hoekschop bracht geen verandering meer in de stand. Een verdiende overwinning voor Spartaan’20 en veel respect voor de tien Kocatepe-strijders.

Het is voor onze mannen nu zaak het goede gevoel van dit succes vast te houden en volgende week in de moeilijke uitwedstrijd bij GLZ/Delfshaven vergelijkbaar spel en inzet op de mat te leggen.