Weer bracht de pupil van de week, ditmaal JO11-5 speler Joël van Vliet, geluk: sp20-gda-spelervandeweek hij gaf bij de aftrap het goede voorbeeld en de Spartaan-spitsen bleken goed naar hem te hebben gekeken, want prikten er in de wedstrijd ook twee in!

Trainer Gokan Akgoz was er vooraf niet helemaal gerust op, een wedstrijd van koploper tegen rode lantaarndrager is nooit makkelijk. Toch kwam het helemaal goed en had Spartaan’20 feitelijk niet veel te duchten van de tegenstander.

Het had overigens helemaal anders kunnen lopen als de spits van GDA na 30 seconden bij de les was geweest. Een misverstand tussen Dylan Vijent en doelman Giovanni de Man bood GDA een open kans op de openingstreffer maar de Spartanen kwamen met de schrik vrij. Spartaan’20 was wakker en voerde direct de druk op. Schoten van Moussa Jigar en Soufian Charraoui werden nog door GDA-doelman Jean Marc Antersijn gestopt, maar in de 12e en 13e minuut had de doelman beide malen de hulp van de lat nodig. Eerst pegelde Osman Tozlu de bal tegen het aluminium en daarna trof een schot van Moussa Jigar hetzelfde lot. En dat was niet alles, want tussen deze situaties in verscheen ook nog eens Soufian Charraoui na een prachtige pass van Swendly Albertus vogelvrij voor de keeper maar kreeg hij de bal er niet langs. Spartaan’20 verzuimde zodoende weg te lopen van GDA, liet de teugels wat vieren en dat gaf de bezoekers zeker wat moed. Na een half uur had het zomaar 0-1 kunnen zijn toen GDA-er Mohamed Achalhi ongehinderd op Giovanni de Man af mocht, maar schuin voor het doel schoot hij de bal naast en over. Behoudens nog een kopballetje van Angelo Semil stelde Spartaan’20 er niet veel meer tegenover en brak de rust aan met een onbevredigende 0-0.

De pep-talk in de rust miste zijn uitwerking niet. Binnen drie minuten in de tweede helft lag de 1-0 erin. Een fraaie aanval over rechts met een prima voorzet van Oualid Doughli belandde op het hoofd van Soufian Charraoui. De JongOranje-zaalinternational knikte uitstekend naar de grond en zag de bal onder de doelman door in het net rollen.

GDA moest hierna meer komen en dat bood nog meer ruimte voor de Spartaan-aanval. Oualid Doughli, Swendly Albertus en Gilson Carvalho Dias kregen fraaie mogelijkheden voor de beslissende tweede treffer maar steeds bracht de GDA-doelman redding. De Spartaanse defensie stond goed en gaf vrijwel niets weg.

sp20-gda-kans

De beslissing viel vijf minuten voor tijd; het was extra leuk voor invaller Gino Paesch, vorig seizoen nog vaak basisspeler maar dit jaar nog amper in beeld: hij mocht alleen op de doelman afgaan en hield wel het hoofd koel: 2-0.

Pas het eerste kwart (7 van de liefst 28 wedstrijden!) zit erop, maar coaches Gokan Akgoz en Adil el Aiboudi kunnen tevreden zijn over veruit de beste competitiestart in vele, vele jaren. De weg is nog lang, maar het begin van een succes is er! Komende zondag geen competitie, daarna twee uitbeurten tegen VUC en concurrent Antibarbari.