Hij nam in 2005, toen het niet zo goed ging met Katendrecht, het initiatief voor het project schoolsportvereniging. Op Katendrecht sporten voor de jongste jeugd was alleen al onmogelijk omdat daar niets was en de afstand voor kinderen onder 12 jaar te groot om zelf naar een vereniging te kunnen gaan. Hij vroeg Spartaan’20 of die iets wilde betekenen in het mogelijk maken van trainen op Katendrecht en voetballen in de competitie. Wat begon als een proef, groeide uit tot een succes, al dertien seizoenen lang en nu vier teams van de scholen De Schalm / Globetrotter in de competitie. Velen droegen eraan bij in al die jaren, maar het was toch vooral al die jaren ook ‘het kindje’ van Jan Donker !

Jan besloot, mede vanwege gezondheidsredenen, per 1 januari een stapje terug te doen. Anderen vanuit school, Rotterdam Sportsupport en de vereniging nemen de taken over om het succes te kunnen voortzetten.

Meester Jan‘ (zoals heel Katendrecht hem kent) is niet zo van de schijnwerpers en feestjes voor hemzelf. Maar de Katendrechtse kinderen en ouders van de vier Spartaanse schoolteams dachten daar toch anders over, lokten hem vanavond naar Katendrecht en zette hem daar in de bloemetjes. Jan, ook namens Spartaan’20 bedankt voor al je inzet! En Jan heeft toegezegd dat ie best nog wel iets voor de vereniging wil blijven betekenen, dus daar werken we aan!